Homeopati-Husapotek

Etterhvert som jeg skriver om homeopatimedisiner og de ulike plagene du kan bruke dem for når du/dine kjære opplever symptomer, så dukker de opp på denne siden.

Hvis du vil ha en gratis oversikt over 10 essensielle homeopatimedisiner for hele familien er du velkommen til å registrere deg.

For å bli en fortrolig hjemme-foreskriver av homeopati kan du bli en Hobby-Homeopat!

Hvis totalguiden Hobby-Homeopat blir for stort skritt i første omgang, så er også light-versjonen jeg tilbyr en mulighet for å komme i gang med homeopati selv: Mini-kurs - intro til hjemmebruk av homeopati

Her er noen av homeopatimedisinene du bør ha i husapoteket ditt:

Aconitum napellus (Acon)

Dette middelet er særlig egnet ved plager som oppstår plutselig, og gjerne etter at man har vært utsatt for kulde, sjokk eller skrekk. Aconitum passer når plagene er uutholdelige! (Les mer)

Apis mellifica (Apis)

Dette middelet kan være indikert ved bitt/stikk, blærekatarr, diaré, elveblest, feber, hodepine, kusma, leddsmerter, meslinger, sår hals, tilbakeholden urin, øreverk, øyebetennelse. (Les mer)

Antimonium tartaricum (Ant-t)

Dette middelet kan være indikert ved hoste, irritasjon/sinne, kvalme, oppkast, ... (Les mer)

Arnica montana (Arn)

Arnica er et essensielt middel å ha i homeopati-husapoteket sitt. Det er det første middelet du bør vurdere etter knall, fall og skader - eller traumer som har resultert i sjokktilstand. (Les mer)

Arsenicum album (Ars)

Asenicum-personer blir lett forkjøla. Utflod («kroppslige utslipp») er brennende, lukter vondt og er vandig. Generell tørrhet. Blekt ansikt. Foretrekker varm mat og drikke. (Les mer)

Belladonna (Bell)

Belladonna er uvurderlig i homeopati-husapoteket for blant annet feber (varme), forverring (<) av varme, stor tørste for kalde drikker (med sitron). Det er en plutselig og voldsom start på plagene, med mye rødhet; tørrhet; varme. (Les mer)

Bryonia alba (Bry)

Nøkkelord for Bryonia: den minste bevegelse er smertefull – må holde fast. Tørrhet og tørste. Hodepine verre ved bevegelse. Irritabilitet. Ønsker hvile og stillhet. (Les mer)

Calcarea carbonica (Calc-c)

Calc-c er laget av det midtre laget av skjellet til østersen. Noen karakteristikker ved Calc-c: (Les mer)

Chamomilla vulgaris (Cham)

Dette er et supert middel for barnesykdommer, der symptombildet passer: Mange foreldre har priset seg lykkelige over dette homeopatimiddelet - når det har stilnet de ustoppelige barneskrikene! (Les mer)

Euphrasia officinalis (Euphr)

Du har kanskje hørt om blomsten Øyentrøst (engelsk: Eyebright)? Denne er en liten gullgruve når det kommer til symptomer som rammer øynene. (Les mer)

Gelsemium sempervirens (Gels)

Gels er nyttig ved voldsom, lammende utmattelse. Øyelokkene er tunge, og det er en opplevelse av tunghet. Plagene kommer snikende, og ved feber så uteblir svette. (Les mer)

Hepar sulphuris calcareum (Hep)

Hepar sulph er laget av svovel og det midtre laget av skjellet til østersen. Hypersensitiv for all stimulus, særlig smerte; ... (Les mer)

Hypericum perforatum (Hyper)

Helseplager Hyper kan lindre: Bitt/stikk. Ryggsmerter. Sjokk. Skader ... (Les mer)

Ignatia amara (Ign)

Ignatia er et middel som er nyttig ved plager som kommer etter emosjonelle traumer: sorg, sjokk, sinne m.m. Det kan passe for lidelser som rammer nervesystemet, med spasmer/rykninger/skjelvinger. (Les mer)

Jule-Midlene

Førjulstiden er preget av forventninger, planlegging og forberedelser. Det er en mer eller mindre salig blanding av spenning, moro, stress og hektisk kaos. For å unngå at julefeiringen blir preget av utmattelse, engstelse, irritasjon, søvnløshet, fordøyelsesplager og skuffelser så kan du sørge for å ha disse homeopatimedisinene i beredskap før jul: (Les mer)

Julemidlene - Video

Dette er Video-presentasjon av Julemidlene du kan ha i beredskap! Samme informasjonen som i innslaget til høyre, men presentert i levende bilder. Så da kan du velge hva du foretrekker 😉 (Les mer)

Ledum palustre (Led)

Noen karakteristikker ved Ledum: Punkteringssår; Insektbitt og -stikk; vepsestikk; Området er kaldt ved berøring, uten markant hevelse; Blåveis ved øyet fra knall/fall/slag; > kalde omslag ... (Les mer)

Lycopodium clavatum (Lyc)

Lycopodium sitt medisinbilde passer generelt for personer som er intelligente, men mindre utviklet fysisk. Det er mange plager i fordøyelsessystemet og urinveier, og kan passe for dem som gruer seg før de skal "i ilden".  (Les mer)

Mercurius corrosivus (Merc-c)

Noen karakteristikker ved Merc-c: Mer intensitet i symptomene enn Merc; Brennende, etsende utflod; Smertefull trang (urin, avføring); Smertefull diaré (dysenteri); Smertefull blærekatarr ... (Les mer)

Mercurius solubilis hahnemanni (Merc)

Noen karakteristikker ved Merc: Som kvikksølv i et termometer: veldig sensitiv til temperaturendringer! Innesluttet, emosjonelt intens og mistenksom; Voldsomme impulser; < om natta; varme, kulde; svette ... (Les mer)

Natrum muriaticum (Nat-m)

Som en av de mest utbredte substansene i naturen har natriumklorid vist seg gull verdt som homeopatisk fremstilt naturpreparat! Faktisk er dette medisinbildet preget av at væskebalansen er forstyrret. Det er mye tørrhet og en ekstrem tørste: særlig ved febertilstander. (Les mer)

Nux vomica (Nux-v)

Jeg har nevnt Nux-v i forbindelse med flyskrekk/engstelse ved reise, reisesyke, høysnue/pollenplager og homeopati-arsenalet for beredskap ved juletider. Dette er altså ett av de homeopatimidlene som det er vel verdt å ha i hus, før plagene dukker opp! (Les mer)

Phosphorus (Phos)

Sympatisk og omsorgsfull, lett å berolige. Engstelig og svak når kvelden (mørket) kommer. Vil ha iskald drikke, iskrem – som kastes opp når blir varmet i magen. Trangt i brystet, vanskelig for å snakke, < ute i kulda. Strømmende, brennende diaré, kvalme. Frykt for mørket, spøkelser, stormfullt vær, at noe fælt skal skje. (Les mer)

Pulsatilla nigricans (Puls)

Dette er et homeopatimiddel med et bredt nedslagsfelt! Det hører så absolutt hjemme i ethvert homeopati-førstehjelpsskrin, særlig for nybakte foreldre; mange barn passer til typen som ønsker å bli båret og som blir grinete om de ikke får viljen sin. (Les mer)

Rhus toxicodendron (Rhus-t)

Denne planten er kjent og fryktet for sine egenskaper: kontakt med bladene fører til rødhethevelse og blemmer. Homeopatimedisinen lages av de friske bladene, som sankes når giften er på sitt mest potente: før blomstring, om natten, i fuktig vær. (Les mer)

Ruta graveolens (Ruta)

Helseplager Ruta kan lindre: (...) Forstuelser. Hodepine. Leddsmerter. Ryggsmerter. Skader. Øyne, overanstrengte. (...) (Les mer)

Sulphur (Sulph)

Sulphur er laget av grunnstoffet svovel. Noen karakteristikker ved Sulph: Lat, skitten, rotete; aversjon mot å vaske seg; Filosofisk; Egoistisk, skrytete; Vennlig og ekstrovert; Engstelig omkring egen helse, barn, familie, ulykker og sykdom; Frykt for høyder; Varmblodig; Brennende smerter (Les mer)

Zincum metallicum (Zinc)

Helseplager Zinc kan lindre: Hodepine. Irritasjon/sinne. Meslinger. Nedstemt/deprimert. Ryggsmerter. Utmattelse. Øyebetennelse ... (Les mer)

Homeopatidrypp

Ruta graveolens (Ruta)

Ruta graveolens er laget av vinrute / ruta / angreurt – en plante i vinrutefamilien. Noen karakteristikker ved Ruta: Reumatiske […]

Ringsaker Homeopati @Bergaust Vestre

Ringsaker Homeopati flytter fra Doktorgården i Brumunddal sentrum —> opp til Bergaust Vestre. Du finner adresse, link til kartposisjon og […]

Sommerstengt

Ringsaker Homeopati holder sommerstengt for konsultasjoner i uke 27, 28, 29 og 30 – altså størstedelen av juli måned. Det […]

Se alle våre nyheter

Introduksjon til Homeopati

Mer om Homeopaten

Lær å bruke homeopati for deg og dine kjære i det daglige - bli en Hobby-Homeopat!