Praktisk info

Forholdsregler

Hobby-homøopati

Intro Hobby-Homøopati

På denne plattformen deler jeg av egne erfaringer, og samler sammen informasjon som jeg selv har tilegnet meg gjennom homøopatistudier og -praksis, og eller oppslagsverk jeg har.

På mange måter er jeg ikke bedre utstyrt enn andre når det gjelder hjemmebruk av homøopati: joda, jeg har veldig mange homøopatimedisiner i husapoteket mitt. Og ja, jeg har mye kunnskap om hvordan å gå frem når homøopatimedisiner skal velges ut for kroniske og sammensatte symptombilder (i tillegg til de mer akutte).

Men jeg har faktisk ikke en voldsomt stor kunnskap (enda) om alle enkeltmidlene blant de tallrike homøopatimedisinene som finnes: hvis du har brukt homøopati over flere år allerede, kan det godt være at du kjenner en del av midlene bedre enn meg. Jeg kan f.eks. ikke på strak arm ramse opp de ulike karakteristikkene og hovedtrekkene i alle homøopatimidlene som jeg skal presentere for deg: men jeg kjenner dem stadig bedre!

Homøopati kan benyttes for hele familien, store som små; og faktisk også for dyr og planter

Det er en klar fordel å ha en del midler delvis på husk, men det er uansett viktig å oppsøke Materia Medica etter repertorisering – for å sikre at vi ikke overser andre velegnete midler: som kanskje passer bedre i de enkelte tilfellene. Så lenge vi har verktøyene og oppslagsverkene på plass, og vet hvordan vi skal bruke dem, vil finjustering av metodologi – og en voksende erfaringsbasert kunnskap – bidra til å gjøre oss til stadig mer selvsikre brukere av homøopati.

Flere av de store mesterne innen homøopatien, som Farokh Master og Rajan Sankaran, har uttrykt at det først er etter 30 års praktisering av homøopati at de begynner å føle at de kanskje har et snev av oversikt over homøopatiens mangefasetterte virkeområder.

Så det er bare å fortsette å øve oss: og fryde oss over de gangene vi treffer riktig – men ikke miste motet i de tilfellene vi må investere mer tålmodighet og pågangsmot. Jeg heier på deg!

Praktisk info

I denne ressursen skal jeg altså dele praktisk info, tips og forholdsregler som jeg er litt inne på i flere andre ressurser også; men som jeg ønsker å tydeliggjøre i en egen del her på plattformen. Jeg kommer også til å gi veiledning i forhold til det å skulle bruke homøopati for deg selv, dine nære og kjære - og at det er helt greit, og ofte best, å la det være i noen tilfeller.

Om du har maaange homøopatimedisiner kan det være godt å ha dem sortert alfabetisk, så du lettere finner frem til middelet du trenger

Ta grep selv versus søke hjelp

Nå skal vi se litt på hvilke typer plager du selv kan takle – og hvilke du bør søke hjelp for.

Mine beskrivelser er på ingen måte absolutte: det er viktig at du selv bruker intuisjonen din og sunn fornuft når du vurderer hvorvidt du bør oppsøke hjelp i hvert enkelt tilfelle.

Men, som du nok også er klar over og kjenner til fra mer dagligdagse lidelser, så er det mye vi fint kan droppe å oppsøke hjelp for: og heller forsøke å lindre med eget husapotek i første omgang.

Jeg har delt opp denne i beskrivelse av typer plager du selv kan takle, og de plagene du bør oppsøke hjelp for. I tillegg har jeg tatt med noen oppsummerende retningslinjer.

Annet enn homøopati

Det er mye naturen har å tilby for helseplager, deriblant homøopati.

Jeg har som intensjon å vie en ressurs til tips om andre tiltak du kan bruke når plagene står på, gjerne i kombinasjon med homøopati.

Selv skulle jeg gjerne visst mer om urtemedisin! Tenk, det er så mye som spirer og gror rundt oss som vi kan bruke som medisin – også ved enklere plager som dukker opp i det daglige. I tillegg finner vi jo mye i butikkhylla hvis vi ikke gror det hjemme selv.

For eksempel drar min kjære og jeg stadig på chaga-jakt, eller kommer over chaga når vi er på tur i skogen: virkelig skogens gull! Vi bruker det i kaffen om morgenen, eller drikker det som te. En daglig dose chaga tror jeg kan gjøre alle godt, da det er en sopp med medisinske egenskaper som blant annet styrker immunsystemet.

Chagaen vi finner maler vi opp med kjøttkvern, og lar tørke. En halv teskje i kaffen, teen eller kun i varmt vann er en daglig immunstyrkende drikk

Å ta vare på seg selv når man er syk

Dette er så viktig! Og det blir ikke gjort i stor nok grad, så vidt jeg har erfart. Det er også lettere sagt enn gjort: føler jeg meg frisk nok til å utføre dagens gjøremål og forpliktelser, så er jeg liksom en latsabb og unnasluntrer hvis jeg holder meg hjemme i ro en dag til – for å sikre at kroppen er helt i vigør igjen før jeg tar opp igjen mine aktiviteter.

Hvis kroppen trenger én dag til hvor du er pakket inn i dyna hjemme og tar det helt med ro - med kun et par turer utenfor døra for å få frisk luft og sol i ansiktet - så unn den det!

Etter en akuttlidelse

For å inspirere deg til å også ta vare på helsa, og forebygge med tiltak som optimaliserer helse og velvære, vier jeg en hel seksjon til noe som egentlig faller litt utenom hobby-homøopati-rammene: nemlig helsa utenom en akuttlidelse.

Det meste av dette er grep og tiltak som du sikkert kjenner til fra før, eller kanskje setter fokus på allerede. Det kan være aspekter du er lei av å høre igjen og igjen, enten det er i det offentlige rom; på sosiale medier; fra venner og kjente; eller fra stemmen i hodet som hele tiden maser på deg om at "dette må du endre på!"

Jeg ønsker ikke å være formanende, men heller å bidra som en positiv kilde til inspirasjon: alle monner drar, og det du ikke gjør i dag, kan det alltids hende at du gjør om en uke – en måned – et år.

Applauder deg selv for alt du får til for deg selv og dine nærmeste, og skyv unna alt av negative tanker omkring det du ikke har fått til (enda). Da skaper du nemlig et mer positivt og sunt klima i deg selv, som gir bedre grobunn for å vokse videre – hva helse og livsstil gjelder!

Tankens innvirkning på helsa kan vi ikke overse. Ta derfor bevisste valg om hva du tillater deg selv å grunne på, slik at du venner deg til å være i en lysere, mer oppstemt og snill tone overfor deg selv! Når du er glad i deg selv, og positiv overfor deg selv, så vil dette vokse kumulativt og gi deg et større overskudd å dele med andre også.

Forebygging

Helse-forebygging er et stort og mangefasettert tema. Jeg skal ta for meg de aspektene som jeg selv synes er viktigst, og har erfart at gir store utslag for meg og mine nærmeste.

Det er sikkert mye du relaterer til forebygging og styrking av helse som jeg ikke tar opp her: det betyr ikke at det ikke er viktig! Jeg får ikke dekket alt, og jeg er fullt klar over at jeg ikke er noe allvitende orakel på dette området; men jeg ønsker likevel å dele med deg det jeg faktisk har kunnskap om/erfaring med.

Også skal du selvfølgelig fortsette å fokusere på det som er riktig for deg!

Konstitusjonell homøopati

Jeg vier litt plass til å snakke om konstitusjonell homøopati.

For noen kan det virke diffust hva som er forskjellen mellom å foreskrive homøopati som en Hobby-Homøopat og å oppsøke homøopatitjenester for sine helseplager. Jeg skal beskrive nærmere hva samarbeid hos homøopat innebærer, til forskjell fra å oppsøke eget homøopati-husapotek.

Oppsummering

Wow, nå har vi vært gjennom mange spennende og viktige aspekter å være seg bevisst: det håper jeg at du synes også!

  • Jeg har forsøkt å være tydelig på skillet mellom de typer plager som du selv kan bruke homøopati for i hverdagen, og de typer lidelser som det er viktig å oppsøke hjelp for
  • I tillegg til homøopatimedisiner finnes en rekke andre virkemidler som gjerne kan brukes i kombinasjon med midlene du har i husapoteket ditt
  • Og vi har reflektert en del rundt temaene restitusjon, forebygging og viktigheten av en god livsstil som ivaretar helsa vår

Det var kortversjonen!

 

Styrking av din utvikling som Hobby-Homøopat

Forhåpentligvis blir Hobby-Homøopat-mappen din etterhvert utstyrt med en del oppslagsverk som du har lett tilgjengelig når du trenger dem. Mappen kan gradvis fylle seg opp, etterhvert som du har notater fra kasus du har forsøkt deg på; og supplerende informasjon om de ulike homøopatimidlene og helseplagene. For det stopper vel ikke her?

På denne plattformen kan du utstyre deg med informasjonen du trenger om homøopatimedisiner, for å kunne bruke dem selv; og helseplagene som du kan benytte midlene for.

Etterhvert som jeg får laget ferdig innholdet til de ulike homøopatimedisinbildene og helseplagene, vil de dukke opp i de respektive delene av plattformen.

Dette skal gå knirkefritt – men hvis du skulle oppleve problemer med ulike deler av plattformen, når jeg har oppdatert innholdet, så er det veldig fint om du sier i fra til meg: da kan du ta kontakt her.

 

Ikke mist motet om du strever med å finne riktig middel!

En av foreleserne ved skolen min sa det så fint:

Homoeopathy is simple – but not easy!

Homøopati er enkelt, men ikke lett! Det er enkle prinsipper, i at vi velger midler som likner så mye på symptomene som mulig (likt kurerer likt); vi bruker den minste mulige dosen som skal til for å stimulere vitalkraften; og vi styrker livskraften slik at denne kan greie å fikse kroppen selv.

Men det er en kunst å utøve homøopati på en vellykket måte. Homøopater river seg ofte i håret over at den ene velindikerte homøopatimedisinen etter den andre foreskrives, mens lindringen uteblir: selv de store homøopati-mesterne opplever dette fra tid til annen. Da er det ikke homøopatien som ikke virker, men (hobby-)homøopaten som ikke fullt ut har klart å forstå kroppens språk enda – og dermed er inne på blindspor ved valg av homøopatimedisin.

 

Ikke mist motet! Akkurat som jeg daglig øver meg på å bli en dyktigere tilbyder av homøopatitjenester, vil du nok måtte øve deg noen ganger før det å foreskrive som Hobby-Homøopat blir en naturlig sak for deg

 

For enklere plager er symptomene ofte tydeligere, og vi har færre homøopatimidler vi trenger å velge blant. Alle kan øve seg opp til å bli en dyktig Hobby-Homøopat!

Etterhvert som du erfarer lettelsen, gleden og mestringsfølelsen som det gir – når du opplever at egne eller andres plager lindres av homøopatimedisiner som du har jobbet deg frem til – da er jeg sikker på at du, som meg, vil fryde deg over at vi har dette vidunderlige verktøyet for helsefremming.

Vil du sjekke ut flere av ressursene som er klare? Du finner dem i menyen til nettstedet - og for en oversikt over alle ressursene kan du ta en titt her

Spanderer du en te/smoothie/lunsj på meg?

Jeg blir glad for din gave som takk for tiden, energien og arbeidet jeg deler med deg - hvis du har lyst og mulighet til å gi en donasjon

 

Nimiq: donér NIM

Bitcoin: donér BTC

Vipps:

934 02 130

Bankkonto:

9820 28 13518