Ringsaker Homeopati

Rhus toxicodendron (Rhus-t)

Rhus toxicodendron, eller Giftsumak, er en plante i sumakfamilien.

  • Denne planten er kjent og fryktet for sine egenskaper: kontakt med bladene fører til rødhet, hevelse og blemmer.
  • Homeopatimedisinen lages av de friske bladene, som sankes når giften er på sitt mest potente: før blomstring, om natten, i fuktig vær.
  • Middelet Rhus tox er særlig kjent for sin effekt ved hudutslett og leddlidelser. I førstehjelpssammenheng brukes Rhus tox mye for forstuinger og muskelstrekk. Tenk på denne homeopatimedisinen ved skader og forstrekninger som kommer av overanstrengelse!
  • Det kan være smerte, hevelse og stivhet. Smerter er gjerne såre, brennende eller rivende. De er verre om natta, med rastløshet: personen klarer ikke å finne seg til rette i senga.
  • Symptomer forverres av kalde, fuktige tilstander (som når man jobber utendørs i vått vær); og bedres av varme.

Du finner Rhus toxicodendron nevnt i flere av plagene jeg har skrevet om så langt, hvis du besøker siden helseplager.

 

Skaffe Rhus tox

For å slippe å vente opp mot en uke på at apoteket skal skaffe Rhus-t for deg, når du eller barnet ditt har symptomer som samsvarer med middelets karakteristikker, kan du oppgi denne informasjonen på apoteket - for å ha homeopatimedisinen i husapoteket ditt før plagene dukker opp (tallet bakerst er varenummeret):

  • Rhus toxicodendron 30C, 246003
  • Rhus toxicodendron 200C, 275658

Det er mye lettere for apoteket å skaffe riktig homeopatimedisin til deg når du har med varenummeret, så skriv det på en lapp og ta med: tro meg, de blir veldig takknemlige for det 🙂

Her kan du få bli med på en gratis intro-serie om homeopati.

Å foreskrive Rhus tox

For å lære hvordan du kan foreskrive for deg selv og dine kjære, er du velkommen til å sjekke ut kurset jeg tilbyr: Hobby-Homeopat.

Der blir du introdusert for mer utfyllende informasjon om Rhus tox, og en rekke andre homeopatimedisiner 😀

Det beste er å få hjelp av homeopaten din, hvis du ikke er vant med å foreskrive homeopatimedisiner for deg og dine kjære. Bestill deg en akutt-konsultasjon de første par gangene, og etterhvert kun i de tilfellene der du merker behov for veiledning.

For kroniske tilstander og mer sammensatte lidelser bør du alltid søke hjelp hos profesjonelle - homeopater eller annet helsepersonell! Det samme gjelder bekymringsverdige akutte lidelser: oppsøk alltid kvalifisert helsepersonell/legevakt.

Helseplager Rhus tox kan lindre

Rhus toxicodendron kan være indikert ved blant annet:

belastninger, diaré, elveblest, feber, forkjølelsessår, forstuinger, heshet, hodepine, hoste, influensa, isjias, kusma, leddsmerter, ryggsmerter, stiv nakke, søvnløshet, sår hals, tannverk, utmattelse, vannkopper, øyebetennelse

Altså -

Når symptomer og helseplager er av kronisk art og del av et mer komplekst mønster, er det best å få mer dyptgripende (konstitusjonell) behandling hos homeopaten din. Hvis du ikke har mulighet til å kontakte homeopaten din der og da, så kan du fint forsøke å lindre plagene med homeopatimidler i husapoteket/reiseskrinet ditt - for så å få hjelp til behandlingsforløp for de kroniske plagene senere.

For å bli en fortrolig hjemme-foreskriver av homeopati, anbefaler jeg å få på plass de grunnleggende kunnskapene om homeopati - og bli en Hobby-Homeopat 😉

 

Husk:

Hvis du eller dine kjære opplever symptomer og plager som bekymrer deg, så må du søke profesjonell hjelp/dra til legevakta! 

Men, om du mistenker at Rhus-t kan passe til symptombildet er det ingenting i veien for å ta med homeopatimedisinen og forsøke den på veien/venterommet: kanskje blir turen mer kortvarig enn fryktet 😀

For plager du er vant til å håndtere i hjemmet kan Rhus-t (og andre homeopatimedisiner i husapoteket ditt) være med på å lindre tilstanden til den har passert – og kanskje forkorte varigheten av plagene.

Tipsene jeg har nevnt i denne artikkelen er ikke ment som erstatning for kvalifisert medisinsk rådgivning. Dette er kun ment som informerende innhold, og du bør alltid rådføre deg hos kvalifisert helsepersonell før du foretar eventuelle endringer i pågående behandling.

Vite mer?

Dette var kort fortalt: hvis du vil vite mer om homeopati, og lære deg å bruke homeopati selv for akutte småplager i hverdagen, så er du velkommen til å sjekke ut kurset Hobby-Homeopat 😀