Repertorie - symptomoppslagsverk

Slå opp symptomer

Skjema repertorisering

Her finner du informasjon om kilder jeg benytter

Nå skal vi se nærmere på repertoriet - symptomleksikonet vårt:

Det er flere likhetstrekk i oppbygningen til materia medica og repertoriet:

  • Begge har inndeling etter faste seksjoner;
  • Begge benytter kursivunderstrekning og uthevet skrift for å vektlegge oppføringene
  • Begge er alfabetisk oppbygget

Men det er også noen forskjeller:

  • Repertoriet presenterer de enkelte symptomer i det vi kaller for rubrikker, med homøopatimidlene som er indikert for det respektive symptomet listet opp alfabetisk (eventuelt med de uthevete midlene først - etter gradering)
  • Symptomene i repertoriet har gjerne en egen oppbygning - selve setningen, samt under-symptomer/-rubrikker

Det er ikke viktig for deg å forstå den litt uvante oppbygningen av informasjonen i homøopati-repertoriene, med mindre du ønsker å benytte annet oppslagsverk i tillegg til symptom-oppslagsverket du får av meg i denne ressursen;

Men jeg ønsker likevel å introdusere det for deg, da det er en del av den grunnleggende homøopati-kunnskapen å kunne bruke dette verktøyet.

Viktigst for deg er at du forstår hvordan jeg har bygget opp repertoriet du får av meg, og vet hvordan du kan bruke det i repertoriseringen din!

Her ser du eksempler på to repertorier i bokform. Vi skal ta en nærmere titt på J.T.Kent sitt repertorie nedenfor

Repertorier generelt

Før vi går gjennom hvordan du bruker symptomoppslagsverket jeg har laget, skal vi se litt på hvordan repertorier generelt er bygget opp:

Repertoriet du får av meg

Symptomoppslagsverket du får av meg er på norsk. Det inneholder rubrikker som er beregnet på hjemmebruk/mindre omfattende bruk av homøopati enn med et større repertorie og flere homøopatimedisiner.

Ellers er det bygget opp på samme måte som repertoriene jeg viste deg over: med alfabetisk sortering av rubrikkene, med de indikerte midlene oppført alfabetisk ved de respektive rubrikkene og eller underrubrikkene.

Repertoriet er broen mellom symptomene du har i kasusen du jobber med, og aktuelle midler i Materia Medica

Skjema repertorisering

Du får et skjema jeg har laget, for repertorisering, sammen med repertoriet. Alle homøopatimedisinene som er med i repertoriet er også opplistet på dette skjemaet: slik at du kan markere de midlene som er aktuelle for symptomene du skal velge middel for.

Merk: repertoriet og skjemaet har dermed et avgrenset virkeområde, i at det kan være jeg presenterer homøopatimedisiner på denne plattformen som ikke er oppført i repertoriet! Dette fordi jeg måtte sette en strek et sted. (Kan bli oppdatert i fremtiden, følg med i nyhetsbrevet)

Derfor er det også fint å ta en titt på helseplagene jeg presenterer, i tilfelle det er midler du i tillegg kan ha i bakhodet dersom de du repertoriserer deg frem til viser seg å ikke gi respons hos den som er syk.

Skjemaet bruker du som følger:

Oppsummering

Da har du det du trenger for å kunne repertorisere

Øvelse gjør mester: forsøk noen ganger, så blir det mer intuitivt etterhvert. Hvis du synes det er vanskelig, og eller synes veiledningen fra meg er mangelfull på noe vis; si i fra til meg!

Ellers er det overlapp mellom flere av ressursene i kategorien bruke homøopati selv, så sjekk gjerne om det er noen her du bør ta en nærmere titt på også:

Repertoriet ditt

Dette er et mange-siders dokument, som jeg anbefaler at du laster ned og eventuelt skriver ut:

Du kan binde det inn som et eget hefte, eller ha det i hobby-homøopat permen eller mappen din - sammen med alle de andre oppslagsverkene dine.

Det fine med pdf-filen, når du har den lagret på enheten din, er at du enkelt kan søke i dokumentet etter rubrikker og underrubrikker! Da navigerer du raskt frem til symptomene du trenger.

De siste to sidene utgjør en innholdsfortegnelse hvor du kan klikke på symptomene for å komme direkte til dem der de er oppført i dokumentet

Vil du ha repertoriet, og skjema for repertorisering, i pdf?

Eller kanskje du heller ønsker tilgang til alle ressursene med tilhørende dokumenter?

Spanderer du en te/smoothie/lunsj på meg?

Jeg blir glad for din gave som takk for tiden, energien og arbeidet jeg deler med deg - hvis du har lyst og mulighet til å gi en donasjon

 

Nimiq: donér NIM

Bitcoin: donér BTC

Vipps:

934 02 130

Bankkonto:

9820 28 13518