Pulsatilla nigricans (Puls.)

Her er en kort intro til homeopati-medisinbildet til Kubjelle, som den heter på norsk. Du kan lese mer om denne blomsterurten på rolv.no; men her kommer altså de trekkene vi finner hos den homeopatiske Pulsatilla-medisinen:

Pulsatilla nigricans (pratensis)

Pulsatilla (Puls) er absolutt et av de homeopatimidlene som det er godt å ha i  homeopati-husapoteket sitt!

I forkjølelsestider kan det godt være at Puls vil være indikert i ditt/en av dine kjæres symptombilde. Da er det fint å slippe å vente opp mot en uke eller to på at apoteket får bestilt inn medisinen til deg! Så, ta med deg denne informasjonen til apoteket – og ha Puls på lur før plagene dukker opp:

  • Pulsatilla pratensis 30C, 330986
  • Pulsatilla pratensis 200C, 248136

30C potensen (styrken) kan du bruke på egenhånd hjemme, og 200C kan det godt hende homeopaten din vil foreskrive – og du kan i visse tilfeller vurdere denne om du har mer erfaring med homeopati selv.

Å foreskrive Pulsatilla

Dette er et homeopatimiddel med et bredt nedslagsfelt! Det hører så absolutt hjemme i ethvert homeopati-førstehjelpsskrin, særlig for nybakte foreldre; mange barn passer til typen som ønsker å bli båret og som blir grinete om de ikke får viljen sin … Men når det er sagt, så er det veldig mye mer til Puls enn de «typiske» trekkene.

Her er noen lidelser dette middelet kan være indikert for:

ryggsmerter; sengevæting (barn); fødselsdepresjon; vannkopper; frostbitt; forkjølelse; hoste; blærekatarr; diaré; øreverk; utmattelse; øyebetennelse; feber; flatulens; matforgiftning; allergi; hodepine; fordøyelsesplager; søvnløshet; leddsmerter; veer; kvalme; meslinger; kusma; kvalme; menstruasjonsproblemer; isjias; sår hals; sti på øyet; tannvekst hos barn; tannverk; åreknuter

Husk:

Hvis du eller dine kjære opplever symptomer og plager som bekymrer deg, så må du søke profesjonell hjelp/dra til legevakta! 

Men, om du mistenker at Puls kan passe til symptombildet, så er det ingenting i veien for å ta med homeopatimedisinen og forsøke den i bilen på veien/på venterommet: kanskje blir turen mer kortvarig enn fryktet 😉

Og, for plager du er vant til å håndtere i hjemmet, så kan Puls (og andre homeopatimedisiner i husapoteket ditt) være med på å lindre tilstanden til den har passert – og kanskje forkorte varigheten av plagene.

Vite mer?

Dette var kort fortalt: hvis du vil vite mer om homeopati, og lære deg å bruke homeopati selv for akutte småplager i hverdagen, så er du velkommen til å sjekke ut kurset Hobby-Homeopat 😀