Ringsaker Homeopati

Bryonia alba (Bry)

Bryonia alba heter Svartgallebær på norsk, og er en blomst i gresskarfamilien.

 • Nøkkelord for Bryonia: den minste bevegelse er smertefull – må holde fast. Tørrhet og tørste. Hodepine verre ved bevegelse. Irritabilitet. Ønsker hvile og stillhet.
 • Noen typiske Bryonia-situasjoner:
  • Tørr, smertefull hoste; verre ved bevegelse (dyp pust, aktivitet, spise)
  • Et av de viktigste influensamidlene (der symptombildet passer)
  • Viktig middel ved forstuinger og belastninger; kne- og skulderskader
 • Emosjonelt/mentalt: Engstelig. Gretten. Irritabel. Lunefull. Sint. Treg

Du finner Bryonia nevnt i flere av plagene jeg har skrevet om så langt, hvis du besøker siden helseplager.

 

Skaffe Bryonia

For å slippe å vente opp mot en uke på at apoteket skal skaffe Bryonia for deg, når du eller barnet ditt har symptomer som samsvarer med dette middelet, kan du oppgi følgende på apoteket (tallet bakerst er varenummeret):

 • Bryonia 30C, 340731
 • (Bryonia 200C, 325349)

Det er mye lettere for apoteket å skaffe riktig homeopatimedisin til deg når du har med varenummeret, så skriv det på en lapp og ta med: tro meg, de blir veldig takknemlige for det 🙂

Her kan du få bli med på en gratis intro-serie om homeopati.

Å bruke Bryonia

For å lære hvordan du kan foreskrive for deg selv og dine kjære, er du velkommen til å sjekke ut kurset jeg tilbyr: Hobby-Homeopat.

Der blir du introdusert for mer utfyllende informasjon om Bryonia og en rekke andre homeopatimedisiner.

Det beste er å få hjelp av homeopaten din, hvis du ikke er vant med å foreskrive homeopatimedisiner for deg og dine kjære. Bestill deg en akutt-konsultasjon de første par gangene, og etterhvert kun i de tilfellene der du merker behov for veiledning.

For kroniske tilstander og mer sammensatte lidelser bør du alltid søke hjelp hos profesjonelle - homeopater eller annet helsepersonell! Det samme gjelder bekymringsverdige akutte lidelser: oppsøk alltid kvalifisert helsepersonell/legevakt.

Helseplager Bryonia kan lindre

Bryonia kan være indikert ved blant annet:

ammeproblemer, benbrudd, diaré, feber, forkjølelse, hodepine, hoste, influensa, kusma, leddsmerter, meslinger, omgangssyke, oppkast, ryggsmerter, sår hals, utmattelse, øyebetennelse

Altså -

Når symptomer og helseplager er av kronisk art og del av et mer komplekst mønster, er det best å få mer dyptgripende (konstitusjonell) behandling hos homeopaten din. Hvis du ikke har mulighet til å kontakte homeopaten din der og da, så kan du fint forsøke å lindre plagene med homeopatimidler i husapoteket/reiseskrinet ditt - for så å få hjelp til behandlingsforløp for de kroniske plagene senere.

For å bli en fortrolig hjemme-foreskriver av homeopati, anbefaler jeg å få på plass de grunnleggende kunnskapene om homeopati - og bli en Hobby-Homeopat.

 

Husk:

Hvis du eller dine kjære opplever symptomer og plager som bekymrer deg, så må du søke profesjonell hjelp/dra til legevakta! 

Men, om du mistenker at et homeopatimiddel kan passe til symptombildet er det ingenting i veien for å ta det med og forsøke det på veien/venterommet: kanskje blir turen mer kortvarig enn fryktet?

For plager du er vant til å håndtere i hjemmet kan homeopatimedisiner i husapoteket ditt være med på å lindre tilstanden til den har passert – og kanskje forkorte varigheten av plagene.

Tipsene jeg har nevnt i denne artikkelen er ikke ment som erstatning for kvalifisert medisinsk rådgivning. Dette er kun ment som informerende innhold, og du bør alltid rådføre deg hos kvalifisert helsepersonell før du foretar eventuelle endringer i pågående behandling.

Vite mer?

Dette var kort fortalt: hvis du vil vite mer om homeopati, og lære deg å bruke homeopati selv for akutte småplager i hverdagen, så er du velkommen til å sjekke ut kurset Hobby-Homeopat 😀