Merkevaren min

Bildet over er det ferdige hobby-prosjektet mitt, som jeg har drømt om å lage i flere år - helt siden jeg først bestemte meg for hvordan logoen min skulle se ut. I videoen nedenfor kan du se hvordan maleriet ble til, etter at jeg hadde strippet et tidligere collage-prosjekt for alt som var limt på: slik at det kun var den bearbeidete (og noe "rufsete") bakgrunnen igjen.

I disse skriveriene vil jeg fortelle litt om hvorfor jeg er så fengslet av homeopatien - og hvorfor jeg laget logoen min som den er. Alt henger sammen med mitt arbeid med å utvikle en merkevare for meg selv som terapeut, og for klinikken min.

 

 

Melodien som jeg hørte på i bakgrunnen da jeg satte sammen filsnutten er Omkara sin nydelige låt Remember.

 

Logoen min blir til

Tredje året på studiene min ved the School of Homeopathy ble logoen min til. Vi skulle begynne å se på det som skal til for å drive egen praksis, og hva det vil si å utarbeide sin egen merkevare: som vi trenger for å kunne synes bedre i markedet vi vil tilby tjenestene våre i.

Hmm, logo ... Dette blir spennende!

Jeg har alltid vært glad i kreative aktiviteter, blant annet å tegne og male. Det var ikke et alternativ å bare søke meg frem på nettet i filbanker hvor man kan velge seg en logo, hå nei! Min logo skulle jeg lage selv, og det gledet jeg meg til 😀

Etter mye forarbeid med oppmåling og streking opp av logoen, med originalskissene mine som utgangspunkt, var jeg klar for det større lerretet

Homeopatipillen må med

Midtpunktet i logoen min er en hvit prikk. Men for meg symboliserer ikke den hvilken som helst prikk: det er den vesle hvite sukkerpillen, dynket i den homeopatisk fremstilte væsken - som gir den sine medisinske kvaliteter.

Jeg ville ha en logo som var enkel, men likevel særegen - og fungerte som et gjenkjennelig blikkfang. Og, like viktig, den måtte symbolisere for meg flere av karakteristikkene ved homeopatien som behandlingsform: for meg, og for dem som ønsker å bli kjent med det jeg legger størst vekt på i utformingen av min praksis/merkevare.

I midten av logoen (billedlig ment, ikke det geometriske sentrum) har jeg plassert homeopatipillen

Homeopatipillens potensiale

Det er ikke bare en liten pille du ser i midten av logoen min. Det er bevarte kvaliteter fra en substans "der ute" i naturen, med uante evner til å kunne igangsette ringvirkninger hos den som har et sant behov for akkurat den.

De ulike homeopatimidlene passer ikke til alle. For dem som tar en homeopatimedisin som ikke stemmer overens med deres helsetilstand og symptombildet, vil prikken i midten forbli en prikk - det skjer ikke noe spesielt (i hvert fall ikke merkbart).

Men, når vi inntar en homeopatimedisin-pille som passer med våre helhetlige symptombilder, karakteristikker og reaksjonsmønstre: da åpner den hvite prikken seg og sprer sin magi.

Pillen samhandler med kroppen, og igangsetter noe kroppen har lengtet etter og kommunisert et behov for gjennom symptomene den har produsert: den hvite prikken resonnerer med organismens ubalanser og stagneringer, og aktiverer sitt potensiale som katalysator.

Hvorvidt du opplever homeopatipillens fulle potensiale avhenger av om den stemmer overens med din helhetlige helsetilstand

Den hvite prikkens ringvirkninger

Så, når den hvite prikken i sentrum av logoen min har åpnet seg opp og frigjort sine egenskaper, responderer kroppen ved å ta i mot stimulusen den har mottatt.

Ringene ut fra den hvite prikken i logoen min symboliserer homeopatimiddelets evne til å igangsette helende prosesser, i organismen til den som uttrykker et behov for akkurat denne: gjennom kroppens signaler.

Hvis det er en akutt lidelse vil kanskje ringene være kraftige først, for så å raskt ebbe ut - slik vi ser fra et større plask i et stille vann.

Men hvis det er kroniske lidelser og dyptgripende ubalanser hos den som har inntatt den overensstemmende homeopatimedisinen, kan ringene rundt pillen være mindre tydelige - og spre seg ut gradvis, over lengre tid.

 

I bildet jeg har laget har jeg supplert med det som logoen min symboliserer: ringvirkningene av homeopatien. De sprer seg utover fra pillen i sentrum, i tråd med det som livskraften til vedkommende har behov for

Hvorfor er logoen «skeiv»?

Når noen kommer til meg for en spesifikk plage, så er det ikke sikkert at kroppen, sammen med homeopatimiddelets stimulus, velger å adressere denne først.

Ofte har vi andre underliggende eller "viktigere" symptomer (sett fra kroppens ståsted) som behøver å rettes opp i, før plagen som personen anser som mest prekær blir jobbet gjennom.

For eksempel kan en kvinne som for alt i verden ønsker å slippe utslettet hun har i ansiktet oppleve at det først er menstruasjonssyklusen som retter seg: før utslettet etterhvert blir gradvis bedre det også.

Eller, en mann som opplever at han må opp og tisse om natta til stadighet, og vil at trangen til dette skal rette seg; kan oppleve at det først er problemene han har med innsovning som blir prioritert av kroppen og middelet - før han etterhvert stadig sjeldnere må fly på do i løpet av natten.

Det er ikke vi, men kroppen og homeopatimedisinen, som bestemmer hvilken retning lindringen skal gå. Tiden det tar før lidelsene bearbeides er heller ikke noe vi kan si sikkert, da det avhenger av hvor dyptgripende årsaken til symptomene er: både de vi tydelig kan observere, og de som er mer diffuse for det blotte øyet - men tydelige for den intelligente kroppen vår.

Det er kroppen og homeopatimedisinen som bestemmer hvilken retning som ringvirkningene skal ta - hvor fokuset skal rettes først

Hvorfor blå?

Du vet kanskje at valg av farge er veldig viktig for å kunne forsterke det budskapet man vil fremme med driften sin? Det finnes mye informasjon å sette seg inn i: hvilke følelser de ulike fargene frembringer, og hvordan dette varierer mellom kjønnene; hva vi assosierer med de ulike fargene; hvilke typer handlinger vi er mest tilbøyelige til å påvirkes i retning av med ulike farger; og sikkert mye mer.

Jeg husker ikke hvor nøye jeg jobbet med fargevalget, annet enn at jeg vurderte om jeg skulle legge vekt på grønn - eller blå. Disse kom vel også greit ut av det med tanke på naturmedisin og helse, så vidt jeg erindrer.

Da jeg kikket på ulike blåtoner, ble valget plutselig veldig lett: jeg kom over Tanzanite sine blåtoner.

Da fargevalget var gjort for logoen min, hadde jeg også fargevalg på plass for resten av merkevaren min 😀

Hvorfor den blåtonen?

Som du kan lese mer om i mitt innlegg om HHA, tilbragte jeg noen av mine barndomsår i Tanzania. Da jeg reiste tilbake på besøk i voksen alder, sammen med familien min, kjøpte jeg meg en Tanzanite-juvel; som en venninne senere hjalp meg å få innsatt i en ring. Denne går jeg med titt og ofte.

Det var den mørkeste av Tanzanite-blåtonene som jeg endte opp med å velge som del av min logo, og min merkevare. En blåfarge som jeg nå ikke bare forbinder med Tanzania og barneårene mine der, men med homeopatien - og det jeg ønsker å bidra med for at denne vidunderlige naturmedisinen skal få blomstre videre: og hjelpe mange.

Ringen min, barndomsår i Tanzania og homeopati - er det ikke kult at én farge kan bety så mye for én person?

Hva betyr logoen min for meg?

Jeg har blitt ganske glad i logoen min, egentlig. Den har ikke helt jevne linjer; ringene er ikke helt "riktig" utformet med tanke på tykkelse og geometri; men den er akkurat slik som den skal være, for det var sånn jeg laget den.

I tillegg representerer dette symbolet alt jeg ønsker å få til i mitt eventyr som homeopat:

  • Jeg ønsker å bygge opp en yrende praksis, med ord på meg for å kunne hjelpe personer som ønsker en styrkende, skånsom og berikende tilnærming til sine helseplager
  • Å tilgjengeliggjøre kunnskap om homeopati for hverdagsbruk - for alle, ikke bare for homeopater og naturmedisin-tilhengere - det jobber jeg for gjennom kurstilbud, sosiale medier og nettsidene mine
  • En gang i fremtiden ønsker jeg å kunne bidra til utvikling og etablering av et like godt undervisningstilbud i homeopati her til lands, som det vi finner i utlandet
  • Jeg vil strebe etter at mine nære og kjære blir kjent med homeopatien, slik at de kan bli fortrolige med dette som et alternativ til andre (ofte symptom-fortrengende) behandlingsformer
  • Å øke min egen kunnskap om homeopatien og dennes potensiale er noe jeg streber etter hver dag: gjennom alle erfaringene jeg tilegner meg med homeopatien som alliert
  • Når samfunnet vårt er klar for det, så ønsker jeg også bidra med det jeg kan - for at homeopatien skal bli bedre integrert i helsetilbudet som tilgjengeliggjøres av det offentlige (slik det er i flere andre land)

Alt dette blir jeg påminnet om når jeg tillater meg noen sekunder ekstra til å stirre inn i logoen; før jeg fortsetter arbeidet mitt.

Det er så mye potensiale i homeopatien som behandlingsform som praktisk talt stråler ut fra erfaringene vi har - og som er tydelig for dem som vet å legge merke til det

Drømmer har blitt til virkelighet

Da jeg sluttet på medisinstudiet, og bestemte meg for å ta fatt på reisen mot å bli homeopat - virket det ganske fjernt at jeg en gang skulle etablere egen praksis: og tilby hjelp til dem som oppsøkte meg.

Jeg kriblet etter å lære mer om denne behandlingsformen, som universet, skjebnen eller ren flaks (kall det hva du vil) hadde pekt meg i retning av: og som hadde bidratt til å få min egen helse tilbake på rett spor.

Men det å skulle bli en talsmann for homeopatien, i det som jeg stadig ble mer klar over at er et turbulent og vanskelig farvann å navigere i, det var en ganske fjern (og skummel) drøm.

Nå derimot, nå sitter jeg her på klinikken min i Brumunddal: som jeg har etablert helt selv, og jobber for å styrke synligheten av. Jeg er veldig takknemlig over å kunne bidra i livene til dem som har funnet meg allerede, og vet at det er mange flere som vil kunne ha glede av homeopati-behandlingen jeg tilbyr - når de selv er klare og vet hvor de kan finne meg.

Hvis du har lagt merke til denne logoen, så har den oppfylt sin funksjon - og kanskje bragt bevissthet om homeopati et hakk nærmere deg?

Drømmer skal bli til virkelighet

Nå som jeg har kommet så langt som jeg har gjort, føler jeg meg trygg på at mine videre drømmer og ambisjoner vil følge på - med tiden. Jeg har lært å stole på en kombinasjon av egne instinkter, og det som dukker opp av tilsynelatende motgang - som jeg nå tolker som viktige erfaringer til lærdom og ettertanke.

Hvis jeg fortsetter å visualisere målene mine, og stole på at det jeg jobber med og mot hver dag virkelig er viktig, så vil mulighetene og disses ringvirkninger gi seg til kjenne - når det er meningen at de skal det.

Ta for eksempel kurs jeg lager: det var en gryende idé for et års tid siden. Så begynte verktøy og informasjon om hvordan dette kunne bli en realitet å dukke opp foran øynene mine, og nå er jeg godt på vei med også dette tilbudet: som jeg håper at skal gi flere muligheten til å ta kontroll over egen helsefremming i det daglige.

Alt jeg foretar meg i lys av å være homeopat beveger meg et hakk nærmere visjonen(e) mine -

Logoen min er rund, ja

Sola er rundt. Månen er rundt. Jorda er rundt. Livet er en sirkel. Yin og yang utgjør en sirkelformet helhet. Homeopatipillen er rund. Og, ja, logoen min er rund.

Rundingene har ingen begynnelse eller ende. Alt inni sirkelen er del av en helhet, og denne helheten er omsluttet av stadig videre helheter - som vi i naturmedisinen ofte betegner som en universell helhet, eller kraft, som vi alle er del av.

Nå snakker jeg i veldig vide termer her, og det går kanskje over hodet på mange - men det blir vanskelig å unngå når jeg reflekterer rundt begrepene helse, natur og egen praksis.

Det vide bildet jeg har nå var ganske så mye snevrere enn før jeg endret min retning i livet - og gjorde en rekke omprioriteringer. Mye av det som var viktig for meg før, er ikke like viktig for meg nå lenger. Og mye av det jeg aldri hadde reflektert over før har nå en stor plass i mine tanker. Før var nok sirkelen min mye mindre enn det den er i dag: jeg har blitt kjent med sirkelen utenfor sirkelen jeg befant meg i, kan man kanskje si.

Det er fort gjort å bli fastlåst i en snevrere sirkel. Og det er ikke så behagelig å bli introdusert for sirkelen utenfor, når det man tidligere så på som sant blir utfordret - slik som skjedde for meg, da jeg opplevde utfordringer med egen helse.

Enten det er synlig for oss eller ei, så omsluttes sirkelen vi kjenner som virkeligheten vår av flere sirkler utenfor - det er i hvert fall en metafor som funker for meg 😛

Har vi alltid en vei å gå?

Selv om jeg vil påstå (og føler) at jeg er på rettere kjøl nå enn noengang tidligere i livet mitt, så har jeg fortsatt en vei å gå før alt jeg har erkjent som områder for forbedring har blitt adressert. Og da vil det vel åpne seg flere veier, som ikke er synlig for meg nå? Kanskje vil vi alltid ha en vei å gå - før vi er der vi ønsker å være; eller tror vi ønsker å være?

Jeg tror at det å jobbe med egenutvikling og realisering av potensiale bidrar til at vi kommer oss videre på livets vei - men ikke nødvendigvis på en lineær vei. Når vi gjør plass for litt mer av den universelle bevisstheten, så blir det som en ekspansiv vekst, mer enn et analogt skritt videre. Og når vi lærer mer om oss selv og livets eventyr, så blir det også rom for at stadig flere potensialer kan komme innen rekkevidde.

Homeopatien har for meg blitt en viktig del av egenutvikling. Men den er på ingen måte den eneste - og jeg forventer ikke at den skal være like viktig for andre, som den er for meg. Når det er sagt, så er jeg overbevist om at homeopatien kan spille en større eller mindre rolle i alles egenutvikling og helsefremming - når den enkelte klarer å gjøre rom for den i egen virkelighet.

Veien helliger målet - eller er veien i seg selv målet?

Bølgetopper og -daler

Jeg har jo snakket mye om det å møte bølgene i eget liv i et tidligere innlegg over nyttår. Livet mitt er på ingen måte preget av en konstant nærhet til egen bevissthet om verdenen vi lever i og leken som utfolder seg i form av egen livsførsel og erfaringer. Denne nærheten til bevisstheten har blitt hyppigere, og mer fremtredende hos meg. Men jeg tror selv den største guru har mindre gode dager - og kanskje større utfordringer enn "oss andre"? (Bare tenk på hvor stor sirkelen hans sikkert er!)

Selv den dyktigste mentor kan ha behov for en mentor, og den mest ettertraktede livs-coachen har sikkert en coach selv. Tror ikke du? Det er jo en del av det å være, å ha bølgedaler - slik at vi lettere kan sette pris på bølgetoppene. Og når vi endelig kommer dit hen at vi igjen assosierer oss med våre indre sannheter og bevisstheter, så faller liksom bitene på plass - kanskje på en ny og bedre måte.

Men når det stormer rundt oss som verst, da er det ikke om å gjøre å måtte klare strabasene selv: for meg er det da viktig å øve på blottlegging av indre svakheter overfor mine nærmeste; stille lavere krav til meg selv en periode; fortsette å stole på at det kommer noe godt ut av lærdommen jeg tilegner meg; lytte til kropp, sinn og sjel - uten å være dømmende eller rakke ned på meg selv. Også oppsøker jeg homeopat/homeopati-husapoteket mitt, da, når jeg ønsker hjelp til å forsere utfordringene på en raskere og mer skånsom måte.

Bølger, ringer, veier, sirkler - språket er et verdifullt verktøy ved refleksjon. Men et kanskje viktigere verktøy er stillheten?

Blikkfang, og mer

For meg ligger det altså mye i min egen merkevare. Det meste er i hovedsak viktig for meg selv, men det som måtte resonnere med deg og andre som ramler over dette; det håper jeg at kan være kilde til inspirasjon og refleksjon også for dere.

Rollen vi spiller er veldig stor for oss, men kan virke liten i det store bildet. Uten hver enkelt bestanddel ville likevel ikke helheten vært det den er: så slik sett er vi alle viktige, store som små. Selvrealisering som skjer i tråd med egen drivkraft og indre sannhet har jeg tro på at bidrar stort til å styrke det vi er del av. Når vi også tar i bruk naturens egne virkemidler (homeopati eller alt av det som kan kalles naturterapier) for styrking av vårt potensiale når vi selv sliter, er jeg overbevist om at vi er desto bedre rustet til å nå våre egne mål.

Den vesle homeopatipillen i sentrum av logoen min kan signalisere nettopp det, homeopatipillen; eller den kan signalisere den gode gjerningen du gjorde for deg selv; den gode gjerningen du gjorde for en annen; innvirkningen som din kjærlige tanke til deg selv har på ditt velvære; det tøffe valget du gjorde i tråd med egen overbevisning; det rommet du skapte da du stilte deg nysgjerrig, heller enn dømmende, overfor en annens overbevisning.

En tidligere medstudent (som jeg nå får kalle homeopat-kollega) sa til meg at "logoen din suger til seg blikket!", og det er akkurat det jeg ønsker! I tillegg håper jeg at du har latt deg fascinere litt av alt det andre som ligger bak kreasjonen min, som nå pryder veggen hos Homeopat Marianne

#madeinringsaker