HHA10-års jubileum!

– Bildet over er hentet fra nyhetsbrevet til HHA. 

I morgen, lørdag 17. november, fyller Homeopathy for Health in Africa (HHA) 10 år!

Det vil jeg markere med å spre budskapet om deres arbeid.

Som du kanskje har sett, så donerer Ringsaker Homeopati 5% av sitt overskudd til HHA. Det er ikke halvhjertet: HHA sitt arbeid med å tilby homeopatibehandling til HIV- og AIDS-syke mennesker i østlige deler av Afrika er kjempeviktig! Som ledd i sitt arbeid lærer de opp lokale ildsjeler i homeopati, og det er mange homeopater som jobber frivillig for dem over kortere eller lengre perioder. Det har jeg også lyst til å gjøre en gang!

 

Hvem driver HHA?

HHA kom til Tanzania 17. november i 2008 – for ti år siden. Organisasjonen ble stiftet av en verdenskjent homeopat: Jeremy Sherr, sammen med sin kone – som også er en fremragende homeopat – Camilla Sherr. Sammen har de bygget opp organiasjonen, og etterhvert fått flere med på laget: både på lokalt og internasjonalt nivå. Du kan lese mer om de som driver HHA her.

 

Hvordan jobber HHA?

HHA blander seg ikke borti annen behandling som pasientene deres mottar: tvert imot, de samarbeider med lokale leger og sykepleiere – som ofte henviser sine pasienter til HHA for supplerende og integrerende behandling.

Dette resulterer i et tett samarbeid, til det beste for pasientene. Helsepersonell og lokale innbyggere læres opp i homeopati, og det startes homeopatiklinikker på lokalt nivå. Slik spres homeopatien i Tanzania og nærliggende landområder – og det oppstår et konstruktivt samarbeid mellom det eksisterende helsetilbudet og homeopati. Her finner du mer om HHAs mål for organisasjonen.

 

Kalenderen til HHA

Hvert år bestiller jeg kalenderen til HHA – til meg selv, til klinikken min og til mine kjære.

Hvis du også vil bestille deg et eksemplar av den flotte kalenderen – enten til deg selv, eller kanskje i julegave til familie og venner? – så kan du gjøre det her.

 

Hvorfor har Ringsaker Homeopati valgt å donere til akkurat HHA?

Homeopat Marianne bodde 3 år i Tanzania som barn. Som resultat føler jeg på en tilknytning til landet, og jeg har vært på besøk i voksen alder også: det er noe med atmosfæren, luktene, menneskene og naturen som trigger en opplevelse av beundring og magi. Kulturen er fargerik, og befolkningen er så uttrykksfull! Enkle kår er nok undervurdert (så lenge man har det nødvendigste) – når man ser gleden og roen i ansiktene til de som lever side om side med naturen de omgir seg med.

Som nevnt ønsker jeg å kunne jobbe som frivillig for HHA en gang. Og, jeg synes arbeidet deres er spennende: både når det gjelder dokumentasjonen de samler inn på homeopatiens effektivitet, samt samarbeidet deres med det offentlige helsetilbudet.

 

En artikkel om HHA

Her finner du en artikkel om HHA, som ble gitt ut i «Homeopathy Today»:

Homeopathy-Today-2014-Winter

God lesing 🙂