Litt om skolen

Da jeg var på jakt etter studietilbud som kunne oppfylle mine forventninger til kvalitet, tyngde og profesjonalitet, så ble jeg nødt til å se utover landets grenser. Det har vært gode studietilbud innen homeopati i Norge tidligere, men det ene året jeg gikk på skole i Norge ble for meg en skuffelse. Jeg har hørt flere homeopater snakke om "gullalderen" for homeopatien i Norge: jeg tror nok at det har gått litt nedover med homeopatien her til lands fordi man ikke har evnet å følge med i tiden helt - dessverre. Men, jeg er ikke i tvil om at det vil snu etterhvert! 🙂

The School of Homeopathy ligger nydelig til i Stroud i England. De tilbyr nettbasert undervisning de to første årene, som kan gjøre det lettere for studenter som bor langt unna. For meg var det viktig med "klasseroms-modellen" for å få mest mulig ut av studiet. Og, for et eventyr det var! Både for egen selvutvikling, og for kunnskap og erfaring med en gren innen naturmedisin som jeg tror vil bli benyttet stadig mer i årene som kommer (det har allerede vist seg i andre land og deler av verden).

 

Undevisningen foregår på Hawkwood College i Stroud

Hva man får ut av studiet

I tillegg til en grundig innføring i homeopatiens grunnpilarer, får man i løpet av de fire årene god erfaring med de ulike tilnærminger til faget som finnes. Det er rom for å velge blant de ulike teknikker og modeller som har utviklet seg innen feltet, samtidig som de helt essensielle basiskunnskapene er på plass først. 

Studiet er en blanding av oppgaveskriving, forelesninger, klinisk arbeid ved skolen og omfattende veiledet praksis som må være på plass før man kan kvalifisere som homeopat. Dersom du vurderer å bli homeopat, kan jeg anbefale the School of Homeopathy på det varmeste. Les gjerne mer på nettsidene deres, dersom du er nysgjerrig!

 

Miljøet og nettverk

Å tilbringe fire år på en reise sammen med flotte mennesker som ønsker det samme - å bli homeopater for å kunne bidra til økt grad av helse hos andre - gir gode og nære relasjoner. Klassen min var en ganske så sammensatt gjeng, med flere internasjonale studenter. Det var også tilreisende studenter på de andre trinnene. For å lese mer om gjengen jeg studerte sammen med, og om den homeopatiske prøvingen vi gjennomgikk ved skolen, så kan du lese om oss her: Holly Homeopaths

Selv om jeg savner gjengen når jeg er i Norge, så fortsetter vi å møtes for faglig oppdatering; på seminarer arrangert av skolen, eller av oss selv. I tillegg får jeg stadig større kjennskap til kollegaer i her til lands - både homeopater og andre Naturterapeuter. Dem møter jeg på særlig gjennom organisasjonen jeg er med i, Norske Naturterapeuters Hovedorganisasjon.