Om Homeopaten

Spennende - styrkende - berikende: Valget mitt om å bli homeopat er det beste jeg har gjort. Nå ønsker jeg å bidra til andres opplevelse av homeopati som enestående/komplementær behandlingsform. 

Ringsaker Homeopati drives av Marianne Borchgrevink Claussen.

Jeg fullførte mitt fireårige studieforløp ved the School of Homeopathy i juni 2017. Ett år senere, juni 2018, fullførte jeg mitt halvannet år med praksis (del av homeopatistudiene mine): Under veiledning av en dyktig homeopat i London, Ilana Dannheisser.

Etter fullføringen av min veiledete praksis er jeg stolt av å kunne benytte tittelen DSH: Diploma from the School of Homeopathy. Jeg er også medlem av Norske Naturterapeuters Hovedorganisasjon (NNH).

Om det er noe du lurer på, ikke nøl med å kontakte meg.

Min reise

 

Litt om meg, som person

Mine interesser er flere: Kreative aktiviteter som å male og tegne; tilbringe tid ute i naturen - under åpen himmel eller i telt, alene eller sammen med venner og kjære; ballspill og lek, såpebobler og puslespill; lage god mat fra grunnen av, med fokus på gode råvarer og helst økologiske; reise, utforske - bla. har jeg bodd i Tanzania som barn, i England ved to anledninger, noen måneder i Barcelona, og i underkant av ett år i Ungarn.

Min faglige kompetanse ligger i fullført Homeopatutdannelse i England, parallelt med en bachelor i Helseledelse og helseøkonomi ved Universitetet i Oslo.  

Lidenskapen min omkring naturlig helse og kosthold/ernæring, fikk jeg først etter å ha blitt "presset" gjennom egne helseutfordringer til å se utover det konvensjonelle helsetilbudet i Norge:

Min bakgrunn

Når det kommer til utdanning, var jeg usikker på hva jeg ville. Etter ett år på folkehøgskole med kreative fag, begynte jeg på en bachelor i Illustrasjon i England - men følte raskt på et behov for mer akademiske fag. Å tegne og male er for meg mer en hobby-geskjeft. Jeg begynte på medisinstudiet: "1+5 Norge Ungarn" - ett år i Norge, resten i Ungarn - det var planen.

Rundt denne tiden sleit jeg selv med helseplager - som etterhvert viste seg å være kroniske. Flere år med medisinske undersøkelser og utredelser, en synkende allmenntilstand, og kun vage konklusjoner etter legebesøk: dette gjorde både meg og familien min rådville. Verken de eller jeg ville godta "samlebetegnelsene" ME og irritabel tarm - og så ikke på antidepressiva som noen løsning på sikt (for å "roe magen" så jeg kunne fokusere på å samle krefter). Kort sagt opplevde jeg, som mange nå til dags gjør, en fortvilelse av å ikke vite hvordan jeg skulle gå frem for å få helsa på rett spor igjen: samtidig som krefter til å delta i livets mange gleder svant.

Fokuset endres - 

Jeg tok pause fra medisinstudiet og reiste hjem fra Ungarn, for å gi meg selv pusterom. Da hadde jeg i en tid gått til homeopat, fordi jeg fant hennes tilbud om hårmineralanalyse på nettet: et alternativ å ty til når jeg hadde "prøvd alt annet" (eller, prøvd alt det som jeg inntil da kjente til). Jeg fikk masse mineral-tilskudd, for kroppen min manglet mye. Dette hjalp en periode, men løste ikke den underliggende årsaken. At hun var "homeopat" - et begrep jeg aldri hadde hørt før - bet jeg meg ikke merke i, først;

Da jeg spurte henne hva det var, og hun fortalte at homeopati er en form for naturmedisin hvor kroppens immunforsvar og en persons egen iboende evne til å fikse seg selv blir styrket og stimulert, ble jeg nysgjerrig: Jeg søkte på nettet - ikke etter atter mulige svar på hva som feilte meg, men nysgjerrig på noe nytt som jeg hadde ramlet over i min søken etter svar på hvordan å løse "håpløsheten" jeg kjente på i kropp og sinn. Boken "Homeopati - fremtidens medisin" av George Vithoulkas ble lagt i den digitale handlekurven: Og introduserte meg til en verden jeg er takknemlig for å ha blitt del av.

Jeg vil bli homeopat!

Det er nok ikke alle foreldres drøm at en datter velger å ikke fortsette på medisinstudiet, men heller å begynne på et studie mot å bli "hom-eo-pa-"-"Hæ?" Men, privilegert som jeg er, har jeg foreldre som støtter meg uansett: Særlig når det blir klart for dem at jeg har funnet noe jeg brenner for. Og, siden både de og andre som kjenner meg vet at jeg er "velutstyrt mellom øra", ble holdningen at "Det må vel være noe fornuftig i dette, når Marianne har valgt det". Og, det er det!

Homeopatistudie i Norge / England

Dessverre levde ikke studietilbudet for homeopati i Norge opp til mine forventninger. Etter ett år på skole i Norge, skjønte jeg at jeg måtte se ut over landets grenser for å finne en skole som kunne gi meg den kvalitets-utdannelsen jeg ønsket: Da fant jeg The School of Homeopathy - som var alt jeg kunne håpet på og mer. Det ble fire år med månedlig pendling, og ett år med praktisk pasienterfaring i egen regi - under veiledning av homeopat i England. Dette har også vært fem år med personlig utvikling og økende forståelse av hva helse virkelig dreier seg om, sett fra mitt (og mange naturterapeuters) ståsted.

Jeg fikset meg selv gjennom kosthold - som ikke følger myndighetenes kostråd, men er mer i overensstemmelse med rådene som Kostreform for bedre helse gir. Og, jeg fikset meg selv med homeopati. Og yoga. Og meditasjon. Og ved å tilbringe tid i naturen. Mye var gjort allerede da jeg innså at helse kommer innenfra: Jeg kan ikke oppsøke enhver utenforliggende behandlingsform uten å også ta grep selv - ta ansvar for min egen helse. Men det er fantastisk, nesten magisk, det at naturen har så mye å tilby oss av helsebringende muligheter - når vi vet hvordan vi skal bruke den, og respektere den. Homeopatistudiet mitt i England har gjort at jeg behersker homeopati som virkemiddel i helsebringende arbeid. For meg er det en uvurderlig gave, som har vært verdt alle ubehagelighetene som førte meg dit.

 

Veien videre - min visjon

Praksisen min har blitt flyttet to ganger siden jeg startet den - fra Oslo til Eidsvoll - og fra Eidsvoll til Brumunddal. Jeg har funnet min kjære, og funnet et hjem i nærhet til naturen: Et perfekt utgangspunkt for å praktisere som homeopat.

Når tiden er moden for det, ønsker jeg å jobbe som frivillig en periode hos Homeopathy for Health in Africa. Jeg synes de gjør et kjempeviktig og godt arbeid - og med mine barndomsrøtter i Øst-Afrika, virker det som en gylden mulighet for å reise tilbake (igjen).

 

 

På sikt håper jeg å få tid til å ta kurs/utdannelse innen ernæring, slik at jeg kan vise til andre kvalifikasjoner enn egenerfaring og -studie når jeg ønsker å gi råd om kosthold. En skole jeg har sett meg ut i denne sammenheng, er Tunsberg Medisinske Skole - jeg synes de har mange gode undervisningstilbud.

En annen drøm, når jeg har skaffet meg nok erfaring og kunnskap som homeopat - og føler meg klar for det - er å skape et undervisningstilbud innen homeopati i Norge: Et som kan måle seg med det som finnes i utlandet - som kan måle seg med den utdannelsen jeg fikk hos the School of Homeopathy. Men det blir nok en stund til enda 😉

Lurer du på mer om homeopati? Da kan du sjekke ut FAQ-sidene til Ringsaker Homeopati.

Homeopatidrypp

Agaricus muscarius (Agar)

Laget av rød fluesopp. Noen karakteristikker ved Agar: Stor affinitet for nerver Rykninger, skjelvinger, klumsete Frostknuter < kulde Ved konstitusjonell […]

Magnesium carbonicum (Mag-c)

Magnesium carbonicum (Mag-c) er laget av magnesiumkarbonat. Noen karakteristikker ved Mag-c: Fordøyelsesbesvær Nerver: tenner, hode Irritabel: sensitiv – som gir […]

Kali carbonicum (Kali-c)

Laget av kaliumkarbonat, pottaske. Noen karakteristikker ved Kali-c: Sinnet styrer over følelsene Konservativ, ordentlig, moralsk, lojal Stor pliktfølelse Følelser kjennes […]

Se alle våre nyheter

Er homeopati noe for deg?

Hva er homeopati?

Lær å bruke homeopati for deg og dine kjære i det daglige - bli en Hobby-Homeopat!