Hei! Det er jeg som heter Marianne

På denne sida har jeg lyst til å introdusere meg skikkelig for deg, og dele av reisen som førte meg inn på naturmedisinens spor.

Om det er noe du lurer på i forbindelse med homøopati, for deg selv eller familien din, så finner du flere informasjonskilder på dette nettstedet. Men jeg tilbyr korte (10 min) og lange (opp til 60 min) konsultasjoner som du kan bestille deg hvis du vil snakke med meg om hva homøopati kan bidra med.

Jeg har tidligere vært medlem av Norske Homeopaters Landsforbund (NHL), og Norske Naturterapeuters Hovedorganisasjon (NNH); nå tilbyr jeg mine tjenester og ressurser som kvinne: dette kan du lese mer om i vilkårene mine og i dette innlegget

Det er altså jeg: kvinnen;  Marianne Borchgrevink Claussen som tilbyr homøopatitjenester

Jeg fullførte mitt fireårige studieforløp ved the School of Homeopathy i juni 2017. Ett år senere, juni 2018, var jeg ferdig med halvannet år med praksis: under veiledning av en dyktig kvinne i London, Ilana Dannheisser.

Litt om meg

Mine interesser omfatter å male og tegne; tilbringe tid ute i naturen - under åpen himmel eller i telt, alene eller sammen med venner og kjære; ballspill og lek, såpebobler og puslespill; lage god mat fra grunnen av, med fokus på gode råvarer og helst økologiske; reise, utforske - blant annet har jeg bodd i Tanzania som barn, i England ved to anledninger, noen måneder i Barcelona og i underkant av ett år i Ungarn.

Min faglige kompetanse ligger i fullført homøopatiutdannelse i England, parallelt med en bachelor i helseledelse og helseøkonomi ved Universitetet i Oslo. I tillegg har jeg vært innom illustrasjonsstudier og medisinstudiet.

Lidenskapen min omkring naturlig helse og kosthold fikk jeg først etter å ha blitt presset til å se utover det konvensjonelle helsetilbudet i Norge: gjennom egne helseutfordringer.

Sykdom som læremester

Når det kommer til utdanning var jeg usikker på hva jeg ville. Etter ett år på folkehøgskole med kreative fag, begynte jeg på en bachelor i illustrasjon i England - men følte raskt på et behov for mer akademiske fag. Å tegne og male er for meg en hobby-geskjeft!

Jeg begynte på medisinstudier: 1 + 5 Norge Ungarn - ett år i Norge, resten i Ungarn - det var planen ...

Rundt denne tiden sleit jeg selv med helseplager, som etterhvert viste seg å være kroniske. Jeg opplevde flere år med medisinske undersøkelser og utredelser, en synkende allmenntilstand og kun vage konklusjoner etter de tallrike legebesøkene: dette gjorde både meg og familien min rådville.

Verken familien min eller jeg ville godta "samlebetegnelsene" ME og irritabel tarm, og så ikke på antidepressiva som noen langsiktig løsning (for å "roe ned" magen så jeg kunne fokusere på å samle krefter).

Kort sagt opplevde jeg, i likhet med så mange andre, en fortvilelse over å ikke vite hvordan jeg skulle gå frem for å få helsa på rett spor igjen: samtidig som krefter til å delta i livets mange gleder svant hen.

Fokuset endres -

Jeg tok pause fra medisinstudiet og reiste hjem fra Ungarn, for å gi meg selv pusterom. Da hadde jeg en stund gått til en kvinne som tilbyr homøopati, fordi jeg fant hennes tilbud om hårmineralanalyse på nettet: et alternativ å ty til når jeg hadde "prøvd alt annet" (eller: prøvd alt det jeg inntil da kjente til).

Kroppen min manglet mye, og jeg fikk masse mineraltilskudd. Dette hjalp en periode, men løste ikke den underliggende årsaken.

At hun tilbød "homøopati" - et begrep jeg aldri hadde hørt før - bet jeg meg ikke merke i, først.

Da jeg etterhvert spurte henne hva homøopati er, og hun fortalte at homøopati er en form for naturmedisin hvor kroppens immunforsvar - og et menneskes egne iboende evne til å fikse seg selv - blir styrket og stimulert, ble jeg nysgjerrig.

Jeg søkte på nettet: ikke etter atter mulige svar på hva som feilte meg, men nysgjerrig på noe nytt som jeg hadde ramlet over i min søken etter svar på hvordan å løse håpløsheten jeg kjente på i kropp og sinn.

Boken Homøopati - fremtidens medisin av George Vithoulkas ble lagt i den digitale handlekurven: og introduserte meg til en verden jeg er takknemlig for å ha blitt del av.

Jeg vil studere homøopati!

Det er kanskje ikke alle foreldres drøm at en datter velger å ikke fortsette på medisinstudiene, men heller ta steget mot å kvalifisere seg i "ho-møo-pa-hæ?"

Men, priviligert som jeg er, har jeg foreldre som støtter meg uansett: særlig når det blir tydelig for dem at jeg har funnet noe jeg brenner sterkt for!

Ettersom min familie og venner vet at jeg er nokså "velutstyrt mellom øra" ble holdningen at "det må vel være noe fornuftig i dette, når Marianne har valgt det" - og det er det!

Homøopatistudier i Norge og England

Dessverre levde ikke studietilbudet for homøopati i Norge opp til mine forventninger. Etter ett år på skole i Norge skjønte jeg at jeg måtte se ut over landets grenser for å finne den kvalitetsutdannelsen jeg ønsket meg: da fant jeg the School of Homeopathy - som var alt jeg kunne håpet på, og mer.

Det ble fire år med månedlig pendling, og ett år med praktisk erfaring under veiledning av homøopatiutdannet kvinne i England.

Dette var også fem år med personlig utvikling og økende forståelse av hva helse virkelig dreier seg om, sett fra mitt eget - og naturmedisinens - ståsted.

Jeg ble frisk!

... og fant samtidig mine ønsker og drømmer for fremtiden.

Jeg fikset meg selv gjennom kosthold: rene råvarer, fra økologisk og regenererende landbruk der det er mulig; nøye utvalgte kosttilskudd for å sikre inntak av næringsstoffer; fermentering av mat og drikke (eksempelvis surdeigsbakst og kombucha); fokus på pust i det daglige; fysisk aktivitet - hvor så mye som mulig foregår utendørs; ro, meditasjon og restitusjon, så lite stress som mulig; nok søvn om natta; samvær med nære og kjære ...

... og homøopati.

Mye var gjort da jeg innså at helse kommer innenfra. Jeg kan ikke oppsøke enhver utenforliggende tilnærming uten å også ta grep selv - ta ansvar for min egen helse!

Men det er også fantastisk, nesten magisk, det at naturen har så mye å tilby oss av helsebringende muligheter: når vi vet hvordan vi skal bruke og respektere den.

Homøopatistudiet mitt i England har gjort at jeg behersker homøopati som virkemiddel i helsebringende arbeid. For meg er det en uvurderlig gave, som har vært verdt alle ubehagelighetene som førte meg hit.

Tilhørighet

Jeg har flyttet to ganger siden jeg startet å tilby homøopatitjenester: fra Oslo til Eidsvoll, og fra Eidsvoll til Brumunddal. Jeg har funnet min kjære livspartner, lekekamerat, sjelevenn og læremester - som får frem det beste i meg og som tillater meg å gjøre det samme for ham.

Jeg har også funnet et hjem i nærheten til naturen: et perfekt utgangspunkt for å tilby hjelp med homøopati som verktøy.

Frivillig bidrag

Når tiden er moden for det kan det være at jeg bidrar som frivillig en periode, hos Homeopathy for Health in Africa. Jeg synes de gjør kjempeviktig og godt arbeid - og med mine barndomsår i Øst-Afrika virker dette som en gylden mulighet til å reise tilbake (igjen).

Supplerende utdannelse

På sikt er det mulig jeg vil ta tilleggskurs/-utdannelse innen ernæring og eller annet, slik at jeg får stødigere kvalifikasjoner innen andre innvirkning på helsa vår: selv om jeg har omfattende egenstudier og erfaringer i ryggen. En skole jeg har sett meg ut er Tunsberg Medisinske Skole som jeg synes har mange gode undervisningstilbud.

Undervisning

En annen drøm, for når jeg har skaffet meg nok erfaring og kunnskap som homøopat - og føler meg klar for det - er å bidra til undervisning i homøopati i Norge: et tilbud som kan måle seg med det som finnes i utlandet (som kan måle seg med utdannelsen jeg tok hos the School of Homeopathy).

Fortsatt nyskapning

I tillegg har min livspartner og jeg planer om å skape ulike tilbud sammen: som både supplerer hverandre og kan benyttes enkeltvis. Et av dem er for alvor i planleggings- (og så vidt utviklings-) fasen: Floatin.