Hvordan er det å jobbe som homeopat?

Photo credit: I don't know, as it was shared on social media! Do you know? Please, tell me! 🙂 

Bildet over synes jeg er artig. Det er jo ikke akkurat sånn jeg opplever responsen fra venner og kjente, men et snev av de ulike fremstillingene har jeg nok vært borti ja!

Selv synes jeg at bildet i midten øverst + de tre nederste passer med min egen oppfatning ...

Bildet øverst til venstre - tjene rått som homeopat

Tja... Ikke akkurat! Nå har ikke jeg holdt på lenge nok til at bedriften min er godt etablert med jevn klient-tilstrømning. Men, om jeg så hadde hatt det på plass alt: prisene jeg setter er for selve konsultasjonen. Selv om det kan oppleves som en betydelig kostnad og investering i egen helse, så blir ikke timeprisen så høy - med tanke på at det går med minst et par timer i etterkant av en førstegangskonsultasjon, og ofte minst en time etter en oppfølging; til å jobbe med notatene fra timen du hadde hos meg.

Det er nemlig etter konsultasjonen at jeg sitter og analyserer pasienthistorikken jeg har på deg, og søker meg frem i oppslagsverkene mine etter homeopatimedisiner som kan passe med ditt symptombilde.

Bildet i midten øverst - redde jorda

For meg er det en gave å kunne beherske homeopatien som behandlingsform, og tilby den til de som måtte ønske - fjern og nær.

En skånsom og trygg behandlingsform, som jobber med kroppen og ikke mot den: det er givende det! Og, slik sett kan man jo si at homeopater bidrar til å legge beskyttende hender om jordas befolkning; når vi får muligheten.

Bildet øverst til høyre - på akkord med det aksepterte

Det er ikke til å stikke under en stol at det er mange som stiller seg skeptiske til at homeopati har noe for seg. Alle har rett til sin egen mening, og det er fritt frem å velge å la være å gå til homeopat - eller benytte homeopati for sine helseplager.

Når det er sagt, så er det ikke slik at myndighetene motarbeider homeopatien her til lands direkte. Det som er synd, er vanskelighetene omkring det å sikre at utøvere av homeopati, og andre former for naturmedisin, innehar et visst nivå av kvalifikasjoner. Dette jobber Norske Naturterapeuters Hovedorganisasjon (NNH), som jeg har valgt å være medlem av, iherdig for å gjøre noe med. NNH initierer blant annet til dialog med politikere, for å søke hjelp til å rydde opp i bransjen vår: og få på plass tydelige krav til utdannelse og kvalifikasjoner for alle som ønsker å stå oppført i Brønnøysundregistrenes Register for utøvere av alternative behandlere.

Bildet nederst til venstre - påkalle høyere makter

Hm. Kaller jeg på høyere makter og en guddommelig kraft? Kanskje - men at jeg står slik som på bildet, det er nok ikke tilfellet!

Når jeg foreskriver homeopatimedisiner til klientene mine, så ser jeg på meg selv som en slags "mellommann" eller formidler. Med de verktøyene jeg er utstyrt med, etter studier og erfaringer, så kan jeg - etter beste evne - kople de enkelte klientene mine med de enkelte homeopatimedisinene som naturen har å by på: og som kan resonnere med den iboende evnen vi alle har til å fremme vår egen helse.

Så jeg skal slik sett fungere som en match-maker, som absolutt er en omfattende jobb (som jeg elsker): men det er homeopatimedisinen + personen selv = som gjør selve jobben med å gjenopprette indre balanse. Og når jeg jobber med å skjønne hvilket homeopatimiddel som er det rette for hver enkelt klient jeg har, så kan nok dette bildet samsvare med mitt sterke ønske om å treffe blink! 😛

Etter første konsultasjon har jeg forhåpentligvis klart å komme til bunns i hva det er som trenger å adresseres, i hvert fall i første omgang. Ofte tar det likevel en oppfølging eller to til, før jeg får den siste brikken til å stemme med resten av det helhetlige symptombildet.

Så, ja, dette bildet er absolutt en realistisk gjengivelse av hvordan det (ofte) er å jobbe som homeopat! 😉

Bildet nederst i midten - homeopati = magi

Har du forsøkt homeopatibehandling? Har du fått foreskrevet en homeopatimedisin som virkelig resonnerer med deg og den tilstanden du er i? Ja, da er du nok enig med meg i at det er noe magisk over homeopatien. Når homeopaten treffer blink (noe vi virkelig streber hardt etter hver gang), så er det en utrolig opplevelse å kjenne at egen iboende evne + tilført etterlengtet stimuli fra homeopatimedisinen = gradvis  jobber gjennom stagneringer, ubalanser og uønskede mønstre.

Når riktig homeopatimedisin får jobbe med den enkeltes iboende evner til å fremme helse, ja, da kan vi sammenlikne resultatene med en slags naturens magi!

Bildet nederst til høyre - masse research

Som denne formidleren av homeopatimedisin til mine klienter, så legger jeg ned mange timer med analyse, refleksjon og dypdykk ned i litteraturen (Materia Medica). Noen ganger står det ganske klart for meg hvilken gruppe midler som er indikert, slik at jeg kan sammenlikne et færre antall homeopatimedisiner blant de tusener som finnes; andre ganger må jeg dykke ned i ulike grupper og enkeltmidler før jeg føler meg sikrere på at jeg er på rett spor.

Etter første konsultasjon har jeg forhåpentligvis klart å komme til bunns i hva det er som trenger å adresseres, i hvert fall i første omgang. Ofte tar det likevel en oppfølging eller to til, før jeg får den siste brikken til å stemme med resten av det helhetlige symptombildet.

Så, ja, dette bildet er absolutt en realistisk gjengivelse av hvordan det (ofte) er å jobbe som homeopat! 😉

Å velge homeopati som sin karrierevei: