Homeopathy, Promice or Placebo?

Kom og se dokumentaren Magic Pills, Promise or Placebo?, produsert av Ananda More 😀 (Klikke her for billett)

Den vises onsdag 10. april, på Framheim (Nygata 10 i Brumunddal). Dette er første dagen i Homeopathy Awareness Week, som feires verden over av homeopater og brukere/tilhengere av homeopati: og, det er fødselsdagen til Samuel Hahnemann, grunnleggeren av homeopati (1775-1843).

Filmen varer i 90 minutter. Det er engelsk tale, med norske undertekster. Etter filmen blir det mulighet for å snakke med Homeopat Marianne om homeopati, og eventuelle spørsmål som dukker opp hos deg underveis. Jeg vil svare etter beste evne!

Det er begrenset antall plasser. NB! Det er bindende påmelding. Billetter kan ikke avbestilles. Om du ikke kan møte opp likevel, så kan du gi billetten din til noen andre: men da må jeg ha beskjed i forkant av arrangementet. (Det vil være liste-avkrysning i døra, så du trenger ikke tenke på å ta med billett!)

Sikre deg din billett her (filmvisningen står oppført under «arrangementer»).

«Homeopatimedisin er en av de mest brukte former for alternativmedisin i verden. Til tross for sin popularitet har homeopatien blant annet blitt målskive for sverting fra skeptikere.

Kontroversiteten omkring homeopatien dreier seg særlig om måten homeopatimedisinene blir laget på, som går på akkord med dagens etablerte fysio-kjemiske lover. Magic Pills utfordrer seerne til å selv ta stilling til hvorvidt homeopati er en naturmedisinsk gren som det er verdt å anerkjenne: ved å ta med seerne på en reise verden over, for å besøke forskere, homeopater og brukere av homeopati.

Bli med Ananda More på en reise til Tanzania, hvor et homeopat-lege-ektepar har benyttet homeopati for å hjelpe tusenvis av HIV/AIDS pasienter de siste 25 årene; i de mest avsides regionene i landet. Bli med til Cuba, hvor Ananda var den eneste personen fra utenfor landet som fikk tillatelse til å fortelle historien om hvordan homeopatimedisin ble gitt til millioner av mennesker – og stoppet en epidemi i løpet av kun et par uker. Bli med til Kolkata, India, hvor Banerji Klinikken har en suksess uten sidestykke; i deres behandling av hjernesvulster og andre kreftformer som ellers anses som umulige å kurere. Bli med til Mumbai i Inda, hvor en kjemiingeniør utdannet ved Massachusetts Institute of Technology (MIT) har avdekket nanopartikler i de mest uttynnede medisiner. Og, sist men ikke minst, bli med til Sveits; hvor en studie på oppdrag fra myndighetene førte til at homeopati ble innlemmet i de offentlige helseforsikringsordningene.»

– Marianne B. Claussen sin oversettelse av deler av filmens pressemelding.

Lotteri

Alle som kommer på filmvisningen er med i trekningen av en gratis e-bok fra  Sue Meyer: «Homeopathy for Mommies«.

Boka er på engelsk, og er en veiledning i hvordan å bruke homeopati for helseplager som oppstår i hjemmet. Den er skrevet fra en mors perspektiv, og har som mål å gi mødre og fedre et oppslagsverk over vanlige homeopatimedisiner man bør ha i homeopati-husapoteket sitt – og plagene de kan brukes for.

Om filmen

Filmskaper og homeopat Ananda More, Hom, DHMHS, reiste rundt i verden for å møte forskere, utøvere og pasienter; for å undersøke hvorvidt homeopati er grunnet i vitenskap – eller om det er en omfattende placebo som påvirker millioner og setter liv i fare.

Ananda More undersøker flere media-kampanjer rettet mot homeopati. Når hun møter forskere, skeptikere, utøvere og pasienter så avdekkes det dramaet og intrigespillet som omslutter homeopatien i dag. Dagens forskning postulerer at homeopati ikke kan fungere, fordi vi ikke kan forklare hvordan det fungerer. Dette minner om tyngdekraften og elektrisiteten, som man kunne observere før man kunne forklare dem; men i motsetning til disse blir ikke homeopati dermed forsket på – den utgjør heller en målskive for angrep, som ser bort fra de stadig voksende mengder med overbevisende data.

Vil du sikre deg billett? Da kan du klikke her.

Klikk her for mer informasjon om filmen.

Trailer til filmen (uten norske undertekster):