Farokh Master

Torsdag-mandag denne maihelga har jeg vært på reisefot, tilbake til Stroud i England; hvor jeg tok min homeopatiutdannelse ved The School of Homeopathy (SOH).

Bildet over er tatt fra ett av en av de mange naturskjønne benke-plassene rundt Hawkwood College, hvor all undervisningen i regi av SOH foregår. Du kan skimte det gamle og majestetiske bygget i bakgrunnen - det drukner nærmest i all den frodige naturen rundt!

 

Drømmer

Jeg ankom torsdag kveld, og fredagen møtte jeg flere av mine kollegaer - tidligere medstudenter (Holly Homeopaths) - for en hel dag viet til det spennende temaet drømmer. Til dette seminaret hadde vi psykolog Otto M. Rheinschmiedt på besøk, som delte av sin dype innsikt: med sin brede erfaring, og interesse, for å jobbe med sine pasienters drømmer.

Bildet over er tatt fra stuevinduet til airbnb-leiligheten jeg bodde i hele helga. Nydelig takterrasse å spise frokosten sin på!

 

Farokh Master - dag 1

Farokh Master er utdannet lege og homeopat fra India. De siste 30-40 årene har han opparbeidet seg mye erfaring i behandling med homeopati, i homeopatklinikker og på sykehus. De siste 10 (+) årene har han utelukkende jobbet i kreftavdelingen på et sykehus i India, og samtidig samlet inn dokumentasjon til pågående og kommende forskingsprosjekter.

Denne helga delte han av sinn innsikt og sine erfaringer med å behandle sine pasienter med homeopati; enten i kombinasjon med konvensjonell skolemedisinsk behandling (i varierende omfang), eller med kun homeopatien som virkemiddel.

Den første dagen av seminaret, i regi av SOH, fokuserte Farokh særlig på utfordringene ved å behandle kreftpasienter med homeopati ved konvensjonelle sykehus - og sin egen reise som bragte ham dit han er i dag.

Vi fikk presentert pasienthistorier gjennom video og powerpoint-presentasjoner, mens Farokh med engasjerende vittighet og karisma snakket til oss over sin PC: denne hadde to "Minions" avbildet i stort format, som for å understreke at det går an å beholde sin humoristiske karakter midt oppi de gravalvorlige menneskelige erfaringene vi møter på som terapeuter.

 

Stephen Cartwright

Da Farokh hadde kommet til veis ende i sin presentasjon den første dagen, presenterte Mani Norland (rektor ved SOH) en del av det viktige arbeidet som homeopat-paraply-organisasjonen 4H i England har bedrevet det siste året.

Deretter var det Stephen Cartwright sin tur: han delte av sine nyligste funn, i sine eksperimenter med homeopatiske potenser og deres egenskaper. (Dette kan jeg ikke fortelle mer om, da det faller inn under temaet "forskning" - som jeg som terapeut ikke har lov til å fortelle deg om, dessverre.) Stephen delte gledelige resultater, som jeg er sikker på at vil møte dagens lys når forskermiljøene endelig ønsker homeopati-entusiaster velkomne inn i varmen igjen 🙂

Bildet over er fra jordene jeg krysser på vei til Hawkwood College. Etter en tur gjennom den eventyrlige skogen åpenbarer Hawkwood seg i all sin prakt!

 

Farokh Master - Dag 2

Søndagen, siste dagen av helgas seminar, viet Farokh til dypdykk inn i noen utvalgte grupper homeopatimedisiner fra planteriket.

Pasienthistorier, Materia Medica (den homeopatiske litteraturen om de ulike homeopatimedisinene) og repertorisering ble formidlet - i en herlig blanding av Farokh's powerpoint-presentasjon og spontane digresjoner.

Farokh gikk gjennom Conium maculatum i dybden, supplert med noen av hovedtematikkene i familien Umbeliferae - som Conium tilhører. Vi rakk også å se nærmere på Cicuta virosa, et annet homeopatimiddel i Umbeliferae-familien.

Til slutt gikk turen til Solanaceae-familien. Fokuset var særlig på homeopatimedisinen Stramonium, før vi så på plantefamiliens fellestrekk - fra homeopatiens ståsted.

En liten oppsummering

Her jeg sitter på Heathrow, og venter på flyet mitt hjem til Norge en mandag ettermiddag i mai, virker det både nært og fjernt det faktumet at jeg har reist til og fra dette magiske stedet i Stroud ti ganger årlig - i de 4 årene jeg studerte der.

Det er fantastisk å se mine gode og nære venner/kollegaer igjen. Det er godt å være omgitt av likesinnede homeopati-entusiaster som alle deler de samme gleder og utfordringer som hører homeopatiyrket til. Men det er også en stadig påminnelse om at det i Norge er mindre muligheter for å la homeoaptien få innpass i eget liv, enn det er i andre land: noe som er vemodig, men også en stor drivkraft for å ikke gi meg med eget arbeid.

Jeg gleder meg til å komme hjem til Brumunddal og min livspartner. Jeg gleder meg til å fortsette arbeidet med et nettkurs i hjemme-foreskriving som jeg jobber med. Det er også alltid spennende å se hvordan det går med mine klienter når det er tid for oppfølginger; og jeg er sikker på at mye av det jeg tar med meg fra denne helgas kunnskapsmylder kan være aktuelt for både dem - og fremtidige klienter.