Smerte

Smerte er et av kroppens varslingssystemer.

Når du har vondt et sted, er dette en respons fra kroppen: på at noe er i ulage.

Det kan være fysiske årsaker til smerte: har du truffet fingeren din i stedet for spikeren med hammeren, så får du vondt i fingeren. Kroppen fanger oppmerksomheten din for å varsle om en mulig skade, og for å sørge for at du gir fingeren den oppmerksomheten den trenger.

Når du gruer deg fryktelig til noe, eller opplever sterke følelser som er vanskelige å håndtere, kan du få vondt i magen - eller andre fysiske fornemmelser. Kropp, sinn og følelser henger sammen - og er del av et finstemt maskineri som sørger for at vi fungerer så optimalt som mulig under gjeldende omstendigheter.

Smerter kan hemme oss i hverdagen - og begrense våre muligheter til fri utfoldelse. Hvis du har det sånn så kan homeopati være et alternativ å forsøke!

Homeopati og smerte

I homeopati-repertoriene våre, oppslagsverk med symptomer og tilhørende homeopatimedisiner som har vist seg nyttige for de respektive symptomene, har vi tallrike rubrikker som omhandler smerte.

Homeopati kan være med å lindre smerte, og bidra til å styrke kroppen - slik at den er bedre rustet til å takle fremtidige påkjenninger.

Har du hatt en hodeskade for 20 år siden, og ikke blir kvitt en gnagende hodepine som henger ved, kan det godt være at for eksempel Arnica montana kan virke dypt nok i deg til at den vedvarende effekten av ulykken utliknes - og kroppen jobber seg gjennom det som har hengt ved.

Har du smerter i muskler, ledd eller ben i kroppen, så kan homeopati lindre raskt i akutte situasjoner - og lindre (mer gradvis) ved kroniske tilstander: men med rask initiell bedring, mens kroppen fortsetter å rette opp i de kroniske underliggende årsakene med hjelp av en velvalgt homeopatimedisin.

"Au!" Skjærer du deg i fingeren må du ta nødvendige grep for å pleie såret. Så kan du gjerne spe på med homeopatimidler for smerten og skaden - for raskere tilfriskning!

Fremskynde lindring og tilfriskning

Mange lever med smerte. Noen tar smertestillende, som kan døyve smertene helt - eller delvis.

I den britiske dokumentaren "Frisk Uten Medisiner" demonstrerer en lege hvordan han hjelper pasienter å bli uavhengige av smertestillende, gjennom fysisk aktivitet og gradvis nedtrapping av legemidler.

Fysisk aktivitet er kjempeviktig for å forebygge skader og vondter, og holde kroppen i god stand - mekanisk sett. Terapier som fysioterapi, kiropraktikk, naprapati og osteopati er uvurderlige for å rette opp i skader og korrigere skjevheter/ubalanser i kroppen.

I tillegg kan homeopati bidra til å fremskynde slik lindring og tilfriskning:

Det banket på døra mi, og en herre uttrykte fortvilet at han hadde fått noe lindring av smertene sine etter noen behandlinger hos naprapatene - men nå var de på ferie!

Han var villig til å forsøke hva som helst, også homeopati, for å bli kvitt den konstante knivstikkende og skjærende smerten i skulderen - som hadde sittet i etter en uheldig bevegelse på hode/nakke for noen uker siden.

Jeg sendte med han noen homeopatimidler som jeg hadde for hånden, og de hjalp litt på å få sove bedre den natten - men smerten var der fortsatt, til tross for midlene og (flere typer) smertestillende han gikk på.

Da han kom tilbake dagen etter fikk han med seg omkring fem andre midler, som jeg hadde klare. Jeg hørte ikke noe mer fra ham, men da jeg endelig tok kontakt en ukes tid etterpå fikk jeg høre at "nei, skulderen er helt fin den! Jeg husker ikke hvilket av midlene, men det var de pillene dine som gjorde susen"

Så der legebesøk med forskrevne smertestillende ikke løste problemet, og der naprapat-behandling lindret men ikke kunne fortsettes av praktiske årsaker, kunne denne herrens siste utvei - homeopati - fjerne smerten helt i løpet av et par dager.

Når en velvalgt homeopatimedisin tar smerte ved roten, er det en fryd å kunne nyte eventyr uten hemninger!

Homeopatimedisiner i beredskap

Når jeg er på reise, tur, ferie eller andre eventyr - eller om jeg bare er hjemme - så sørger jeg alltid for tilgang på (minst) et knippe homeopatimedisiner som kan egne seg ved uforutsette helseplager: også for smerte.

Mensensmerter; kroniske hodepiner; kroniske smerter i kroppen; alle disse må adresseres ved konstitusjonell homeopatisk tilnærming, hvor vi over tid adresserer de underliggende mønstrene som er opphav til smertene.

Men i akutte tilfeller av knall og fall; småskader; insektsstikk og -bitt; da er homeopati-husapoteket ditt uvurderlig!

Om du i tillegg har en grunnleggende forståelse av hvordan du skal bruke homeopatimedisiner for akutte plager i det daglige, da trenger du kanskje ikke en gang å rådføre deg med homeopaten din

Hvis du vil lære å bli en fortrolig hjemme-bruker, det jeg kaller for hobby-homeopati, så er du velkommen til å sjekke ut ressursene jeg tilbyr

Husk:

Hvis du eller dine kjære opplever symptomer og plager som bekymrer deg, så må du oppsøke hjelp! 

Men om du mistenker at noen av homeopatimidlene nevnt her kan passe til symptombildet, så er det ingenting i veien for å ta med homeopatimedisinen og forsøke den i påvente av hjelp: kanskje blir turen mer kortvarig enn fryktet.

For plager du er vant til å håndtere i hjemmet, så kan homeopatimedisinene i husapoteket ditt være med på å lindre tilstanden til den har passert – og kanskje forkorte varigheten av plagene.

Tipsene jeg har nevnt i denne artikkelen er ikke ment som erstatning for kvalifisert rådgivning. Dette er kun ment som informerende innhold, og du bør alltid oppsøke kvalifisert veiledning før du foretar eventuelle endringer i pågående behandling.