Ringsaker Blad

«- Valget om å bli homeopat er det beste jeg har tatt»

Ringsaker Homeopati er å finne i både nettutgaven og papirutgaven til Ringsaker Blad i dag! 😀

Man må være abonnent for å lese artikkelen på nettet, men jeg legger med noen utdrag fra artikkelen her –

(Og, hvis NNH får innvilget sin forespørsel, vil artikkelen bli tilgjengelig der etterhvert.)

«For noen år siden ante ikke Marianne Borchgrevink Claussen (31) hva homeopati var. Nå er hun utdannet homeopat, og har startet Ringsaker Homeopati.

– Målet mitt er å hjelpe mennesker til å forbedre sin helsetilstand med homeopati, sier Borchgrevink Claussen. Hun var 22 år gammel da hun fikk høre om naturmedisinen ved en tilfeldighet.

– Jeg slet med egne helseplager, og ønsket ikke å putte så mange stoffer i kroppen min. Homeopati og kosthold hjalp meg veldig, derfor ønsker jeg også å hjelpe andre. (…)

Nå står 31-åringen på egne bein, og det ser hun fram til.

– Det blir utrolig spennende å komme i gang her i Brumunddal.

Lokalene ligger i Doktorgården i Nygata. Sjøl er hun ikke brumunddøl, men flyttet hit nylig for å bo sammen med kjæresten sin.

– Det er ikke så mange som vet om tilbudet enda, men jeg håper at timeplanen fyller seg opp etter hvert som flere får kjennskap til at det er en homeopat her. (…)

Borchgrevink Claussen forteller at homeopati er i ferd med å sidestilles med konvensjonell medisin i stadig større grad.

– Fire komplementære behandlingsformer, deriblant homeopati, er nå innlemmet i den obligatoriske helseforsikringsordningen i Sveits.

Akkurat mekanismen bak virkningen til homeopatimedisiner er ikke fastsatt enda.

– Men, det man observerer er at homeopatimedisinenes «likt-kurerer-likt»-kvaliteter trigger igangsettelsen av en respons hos pasienten på en måte hvor plagene og symptomene utjevnes, på en naturlig og skånsom måte.»

Utdraget er hentet fra Ringsaker Blad sin nettutgave.