Indre arbeid og yoga

Jeg meldte meg på yogakurs hos Meric Ekrem over nyttår.

Det var på tide å følge timer igjen, for å komme godt inn i en yogarutine – både hjemme, og under veiledning fra en yogalærer.

Når jeg har noen til å vise meg, og korrigere de ulike stillingene; så blir det desto lettere å gjøre hjemme-praksisen på en riktigere og tryggere måte.

Best liker jeg å praktisere i en gruppe, med dyktig lærer som styrer det hele; eller, hjemme med røkelse, rolig musikk og telys – og skogen som blikkfang.

Indre arbeid

Etter en av timene mine hos Meric, så merket jeg på vei hjem at det hadde skjedd en del arbeid med hoftene mine. De skalv liksom litt der de satt på setet, festet i hver sin sokkel i hofteleddet. Jeg kjente på at det hadde skjedd mer enn «bare» fysisk arbeid.

Etter noen minutter i bilen, fikk jeg enda et tegn på at det hadde foregått indre arbeid i løpet av yogatimen. Det vellet opp en bølge i meg – fra mellomgulvet, opp mot halsen – av en slags angst og uro. Heldigvis har jeg jobbet med følelser og fornemmelser tidligere, og innstilte meg straks på å kun observere: og la bølgen få løpe fra seg, med alt den bar med seg. Det er jeg glad for at jeg gjorde: slik at den ikke satte seg fast noe sted, men heller fikk skyllet med seg det som tydeligvis skulle renskes bort. Jeg følte meg lettere, friere og undrende etterpå. Heldigvis ble jeg ikke for distrahert, og beholdt hendene på rattet og (det meste av) oppmerksomheten på veien 😉

Og, faktisk, så er dette bare én av flere underfundige opplevelser jeg har opplevd de siste ukene (månedene): mens jeg har jobbet med en homeopatimedisin. Jeg blir like takknemlig og undrende hver gang en homeopatimedisin jobber med meg i dybden – og jeg observerer endringer rundt meg også, ikke bare i meg. Verdenen vi omgir oss med er jo en refleksjon av den indre verdenen vår. Yoga er en av de praksisene hvor jeg særlig kan oppleve homeopatimedisinens påvirkning på meg og min væren: når jeg utforsker stillinger som plutselig blir mer fasetterte!

Jeg kan varmt anbefale timene/kursene til Meric på Ashtanga Yoga Hamar, om du bor i omegnen og ønsker en dyktig yogalærer.