Ut å reise? Husk homeopati-handlelista!

Da jeg leste denne artikkelen fra oktober, på Nifab.no, om redusert bruk av homeopati; så var det ikke vanskelig å finne den røde tråden ———- det er vanskelig å få tak i homeopatimedisiner når man bor i Norge.

Som student ved School of Homeopathy var det en enkel sak å få med meg hjem eventuelle homeoaptimedisiner jeg trengte, da jeg reiste til Stroud på mine månedlige studiehelger. Der mottar man homeopatimedisinen raskt hjem i postkassen ved å bestille fra f.eks. Helios: Og det er ikke snakk om at de ikke har mulighet til å levere den homeopatimedisinen du skal ha! Før forbudet mot privatimport ble innført i Norge, så var det mye tregere enn i f.eks. England, men i hvert fall mulig, å få bestilt de homepatimedisinene som ikke apotekene hadde på lager.

Så, I likhet med John Petter Lindeland i Norske Naturterapeuters Hovedorganisasjon (NNH), håper jeg på gjenåpning av muligheten for privatimport av homeopatimedisiner til Norge.

«Når man gjør ting for vanskelig, finner folk nye metoder. Nå er det slik at noen reiser til England for å få tak i det de skal ha. Andre får det bestilt til Sverige, og reiser over grensa for å hente det.» (Torleif Holst, om registreringskravet for homeopatimedisiner som er kombinert med det særnorske importforbudet.)

Tore Fosso, om innstrammingen av tilgangen på homeopatimedisiner (leder i NHL): «Da sliter vi, og pasientene raser over systemet og formynderstaten. For mange pasienter er det ufattelig at de ikke skal få homeopatiske midler som er uskadelige, mens for eksempel Ibux, som mange kan få stygge bivirkninger av, selges fritt, sier Fosso.»

Skal du reise utenlands? Hvis du også har tenkt deg til homeopat, så kan det være greit å bestille time i god tid før reisen – slik at homeopaten rekker å foreskrive medisinen før du skal reise, slik at du også  har større sjanse til å få tak i den (hvis din pasientkasus peker i retning av en homeopatimedisin som er blant de tusentalls som ikke er mulige å få kjøpt i Norge i dag…) 😉

Da jeg ruslet rundt i München var det stadig et apotek å finne som også solgte homeopatimedisiner og annen naturmedisin.

Her ser du hva Direktoratet for e-helse skriver om homeopati – man skulle jo gjerne fått lov til å gi innspill fra en naturterapeut sitt ståsted, det er mye mer man kunne formidlet – men som lovverket ikke gir rom for.

Men, at homeopati er en form for naturmedisin hvor jeg som homeopat etterstreber å foreskrive homepatimedisiner til mine pasienter i tråd homeopatiens filosofi – og dermed velger homepatimedisiner som er så nært samsvarende med det helhetlige pasientbildet som mulig – det har jeg lov til å si! Og, at homeopati fint kan kombineres med andre behandlingsformer. (Prikk prikk prikk – det finnes mye mellom himmel og jord, og også mellom linjene, som ikke alltid er så lett å begripe – eller uttrykke!)