*Vilkårene* oppført nedenfor antas å være innforstått når du bestiller time hos Homeopat Marianne (du blir bedt om å godta disse når du registrerer deg i bookingsystemet).

 

*VILKÅR DU GODKJENNER NÅR DU OPPSØKER BEHANDLING HOS RINGSAKER HOMEOPATI*

Du må ikke:
- slutte eller unnlate å oppsøke lege.
- slutte med viktige medisiner forordnet av lege, utenom i samråd med legen.

Avbestillinger:
- skjer skriftlig/gjennom kundesidene, og må gjøres mer enn 24 timer i forkant av konsultasjon.
- time som ikke avbestilles mer enn 24 timer i forkant blir belastet i sin helhet/ikke refundert.

Terapeuter tilsluttet Norske Naturterapeuters Hovedorganisasjon (NNH) plikter å:
- føre pasientjournal
- forholde seg til organisasjonens etiske regler og de til enhver tid gjeldende norske lover med forskrifter

For at behandling skal foreskrives må du samtykke i at det opprettes journal med personopplysninger om deg.

 • Ved å godkjenne bekrefter du at forventningene til behandlingen innebærer å øke din egen (ditt barns) generelle vitalitet og konstitusjonelle styrke, og at ingen spesifikke sykdommer vil bli diagnostisert og/eller behandlet.

Dersom du ikke samtykker kan du heller ikke benytte deg av tjenestene som tilbys av Homeopat Marianne.

 

*FORESPØRSEL FRA HOMEOPAT MARIANNE*

Jeg ønsker å ha mulighet til å benytte klientkasus som illustrerende eksempler ved fremtidige anledninger:
- undervisningssammenheng
- forskning/kartlegging
- seminarer
- eller liknende

Dette vil selvsagt være anonymt, uten referanse til person - med initialer/pseudonym for å skille mellom kasus.

Jeg spør om dette når vi sees. Glemmer jeg å spørre så har du selvsagt IKKE samtykket til bruk av din kasus.

Når du bestiller time i booking- og journalsystemet jeg bruker blir du stilt noen spørsmål/bedt om å fylle ut informasjon jeg trenger fra deg.

I tillegg er det fint om du tenker gjennom/noterer deg litt før den første timen din hos meg, om følgende (og annet du ser på som relevant til deg og din helsetilstand):

 • Hva oppsøker du homeopatibehandling for nå? (Beskriv kort, rams opp dersom flere ting)
 • Har du andre fysiske, emosjonelle eller mentale plager enn de som er nevnt over?
 • Har du noen av disse sykdommene nå: turberkulose, kreft, diabetes, epilepsi, stoffskiftesykdom, andre hormonelle lidelser, smittsomme sykdommer, allergier
 • Tidligere behandling for nåværende sykdom/plage? Lege, sykehus, fysioterapi, osteopat, kiropraktor, akupunktur, homeopati, soneterapi
 • Hvilke sykdommer har du hatt tidligere? (Rams opp dersom flere)
 • Bruker du legemidler per nå? (Spesifiser gjerne med navn på legemiddel) Cellegift, kortison, betablokkere, prevensjonsmidler, hormonpreparater, beroligende/oppkvikkende midler
 • Har du brukt legemidler tidligere, som du ikke går på nå? (Spesifiser gjerne med navn på legemiddel)
 • Tidligere homeopatiske foreskrivinger, hva (navn på middel) og når?
 • Tidligere kirurgiske inngrep? (hva slags inngrep og dato/årstall)
 • Finnes det fremmedlegemer i kroppen din? Kunstige ledd, pacemaker, spiral, nagler, silikon
 • Er det sykdommer/plager som går igjen i din familie og slekt?
 • Dersom du er kvinne: er du gravid?
 • Vet du noe om din mors graviditet med deg, og din fødsel? Ble du ammet?
 • Foretrekker du varme eller kalde omgivelser?
 • Påvirkes du særlig av visse værtyper og sesonger (mentalt, emosjonelt, fysisk)?
 • Hvordan vil du karakterisere matlysten din?
 • Hvilke typer mat/smaker misliker du sterkt?
 • Hvilke typer mat/smaker liker du spesielt godt?
 • Hvordan vil du karakterisere tørsten din?
 • Blir du uvel av visse typer mat eller drikke? (Spesifiser)
 • Sover du godt om natten, og våkner uthvilt? Hvis ikke, er det noe mønster i søvnforstyrrelsene?
 • Er det noen stilling du foretrekker å sove i - eller ikke klarer å sove i? (Spesifiser)
 • Har du drømmer som går igjen, eller drømmer du husker ekstra godt? (Fra når som helst i livet - beskriv gjerne kort)
 • Beskriv deg selv - så kort eller langt du ønsker: hva karakteriserer deg som person? Personlighet, oppførsel og hvordan man er som person spiller inn ved valg av homeopatimedisin. Hvordan vil venner/familie beskrive deg?

... i bookingsystemet:

 • Bruk e-postadressen eller telefonnummeret ditt, som er registrert på din bruker, for å logge inn

Før du bestiller din første time

... leser du gjennom betingelsene og forberedelsene (se over).

Hvis du er i tvil om homeopati er noe for deg leser du mer av informasjonen på disse nettsidene, og/eller bestiller deg en kort konsultasjon (10-15 min) for å gå gjennom forberedelsene sammen, diskutere dine forventninger og svare på spørsmål du måtte ha.

Faktisk er det en god idé å starte med en slik kort konsultasjon, så vi får unnagjort "formalia" og bli litt kjent: så får vi viet hele første konsultasjon (50-90 min) til den omfattende kartleggingen vi skal gjennom.

Jeg anbefaler sterkt å lese gjennom Helse innenfra før du bestemmer deg for å forsøke homeopatibehandling hos meg: så du vet mer om hva dette innebærer.

Bekreftelses e-posten

Når du har bestilt en time hos Homeopat Marianne får du tilsendt en bekreftelses e-post. Du mottar også påminnelse på e-post og SMS dagen før timen din.

Avbestilling må skje senest 24 timer i forkant: ellers faktureres timen i sin helhet/du mottar ikke refusjon.

Helseopplysninger og vilkår

Før du har bestilt timen din forventer jeg at du har satt deg inn i instruksene og vilkårene på denne siden (se over), og dermed har opplysninger klare til meg når vi snakker sammen første gang.

Første konsultasjon

Hvis du har spørsmål om hva homeopatibehandling innebærer svarer jeg så godt jeg kan på disse: dette avhenger av hva du vet om homeopati fra før, og om du har hatt behandling med homeopati tidligere. Jeg vil høre om dine forventninger til behandlingen, og dele mine med deg.

Denne innledende samtalen er det også fint å gjøre unna med en kort konsultasjon (10-15 min), før vi avtaler en full førstegangskonsultasjon (50-90): med fullt fokus på å kartlegge din helsetilstand og -historikk.

Når jeg føler meg sikker på at vi har oppnådd en realistisk felles forventning spør og graver jeg i dine helseplager og annet som er nyttig for meg å vite når jeg skal velge homeopatimedisin.

Vi bestemmer oss gjerne for en dag og tid for oppfølgingskonsultasjon (3-4 uker frem i tid), og når behovet melder seg/du trenger å snakke med meg innimellom de lengre konsultasjonene så bestiller du deg en kort prat.

Hvis du har bestilt online-konsultasjon med Zoom er det fint om du også har sikret det et sted i ro og fred uten forstyrrelser for avtalens varighet. Det er også flott om du har sikret stabil internett-tilgang, og at kamera + mikrofon fungerer. Du mottar link til "møterom" fra meg, via e-post.

Foreskrivingen

Etter første konsultasjon bruker jeg mye tid på å jobbe med informasjonen jeg har fått fra deg. Det kan ta flere arbeidsdager før jeg får bestemt meg for homeopatimedisinen jeg ønsker at du skal ta (med mindre det er snakk om akutte lidelser: se fane nedenfor).

Jeg ønsker ikke å forhaste beslutningen om hvilken homeopatimedisin jeg skal foreskrive til deg: det er så viktig at den skal passe best mulig, for at den skal kunne samarbeide best mulig med kroppen din.

Når jeg har bestemt meg sender jeg deg sms med instruks og informasjon om hvilken homeopatimedisin du skal ta - og hvordan du skal ta den. Dette kan du også lese mer om her:

Skaffe homeopatimedisinen

Respons homeopatimedisin

Om du har spørsmål kan du bestille deg en kort konsultasjon, varighet 10-15 minutter (når du bestiller: skriv i notatfeltet om du ønsker telefon, Zoom eller personlig oppmøte). 

Når du har skaffet homeopatimedisinen

Følg instruks du har fått av meg, og noter deg dato du tar homeopatimedisinen.

Sjekk om avtalt tid for oppfølging fortsatt passer. Hvis det stadig er 2-3 uker igjen til avtalt tid, så er det bra!

Ved behov bestiller du deg en kort konsultasjon: per telefon, Zoom eller på klinikken. Dette er en 10-15 minutters prat. Har du behov for lenger tid med meg bestiller du deg en full oppfølgingstime/flytter den du allerede har bestilt (da kan du avbestille den du alt har, og bestille en ny, når du er innlogget i bookingsystemet).

Det er viktig for meg å holde jevnlig kontakt med deg, og veilede deg dersom det er ting du lurer på etter å ha tatt homeopatimedisinen. Samtidig får jeg innblikk i hvordan homeopatimedisinen jobber med deg hele veien.

Oppfølgingen(e)

På oppfølgingskonsultasjonen går vi gjennom det du har opplevd etter at du tok homeopatimedisinen. Når vi har snakket om alt du har merket deg vil jeg også sikre meg at vi har snakket om alle symptomene og plagene du fortalte om i første konsultasjon.

Hvis det ikke har vært særlig endring er ikke det "enden på visa": nå som jeg kjenner deg bedre, og du kjenner meg og vet mer om hva behandlingen går ut på, blir det desto lettere for meg å spørre om det som fortsatt kan forstås bedre - og kanskje er du mer fortrolig med å dele dine opplevelser med meg.

Jeg blir ikke fornøyd før vi har funnet homeopatimedisin(er) som resonnerer godt med symptombildet ditt! Jeg treffer ikke alltid blink ved første-andre-tredje forsøk: men jeg prøver så godt jeg kan, og stort sett får vi likevel hint fra midlene vi forsøker først.

Ofte er det behov for å jobbe med samme middel over lengre tid, og/eller velge andre midler når symptomer endrer seg/kroppen får utløp for plager som har vært fortrengt tidligere.

Det hender det har skjedd endringer, men at de har kommet så gradvis og vagt at det er vanskelig å legge merke til det før vi snakker sammen. Det er en av grunnene til at jeg går gjennom det du har nevnt i første konsultasjon: stadig har jeg hørt "å, nei, det har jeg faktisk ikke merket siden sist" eller "hadde jeg det? Nei, det kan jeg ikke huske engang ..." eller "når du nevner det, så har faktisk (det og det) endret seg litt".

Videre forløp

Mest sannsynlig trenger vi oppfølginger med 3-4 ukers intervaller de første månedene (i hvert fall), med den kortere praten innimellom (etter ønske og behov fra deg).

Deretter, når vi har kommet dit hen at en homeopatimedisin passer godt til tilstanden din, fortsetter vi å holde kontakten og ha oppfølgingskonsultasjoner: men gradvis mindre hyppig - alt ettersom hvordan tilstanden din utvikler seg.

I noen tilfeller vil det være den samme homeopatimedisinen du får foreskrevet igjen og igjen. Andre ganger konkluderer jeg med at kroppen din fortsatt virker å jobbe med homeopatimedisinen du har tatt, og at vi avventer å repetere homeopatimiddelet (vi vil ikke forstyrre prosessen som middelet og kroppen din er midt oppi).

Symptombildet kan endre seg etter at en homeopatimedisin har resonnert godt med kroppen din: du får i så fall foreskrevet neste indikerte homeopatimedisin (så fremt den vi har jobbet med ikke lenger passer/gir respons). Helseplagene/tilstander kan nemlig arte seg lagvis, og "skrelles vekk" lag for lag med ulike homeopatimedisiner; eller det kan være én homeopatimedisin som virker gjennom alle lagene (som repeteres innimellom, så lenge det er behov).

Avslutning av behandling

Som du sikkert har forstått, så er homeoapti ingen "kvikkfiks": det tar tid å støtte kroppen i dennes prosess med å komme tilbake i balanse, særlig etter mange år (et helt liv?) med ubalanse. Men når vi treffer godt med homeopatimedisiner som passer til tilstanden, er belønningen verdt investeringen(e) av tålmodighet og verdiutveksling.

Når du ikke føler det er noe igjen som homeopatien kan gjøre for deg, så sier vi oss fornøyde. Det er da faktisk likevel fint å avtale en oppfølgingskonsultasjon 3 måneder frem i tid, for å sikre at det ikke har dukket opp behov for å repetere homeopatimedisinen. Det er mye bedre å få utliknet ubalanser før de får skikkelig fotfeste!

Hvis alt virker stabilt bra og ingen symptomer har begynt å dukke opp igjen, så avtaler vi en konsultasjon 6 måneder frem i tid: og om det da stadig står bra til med deg kan vi gjerne belage oss på årlige oppfølginger - for å holde kontakten, og for at jeg/journalen din holdes oppdatert om alt som skjer. Da kan du også føle deg trygg på at jeg har noenlunde oversikt over hva som skjer i livet ditt fra tid til annen, og er oppdatert om det skulle dukke opp helseutfordringer - akutte såvel som kroniske.

Om du ikke er innstilt på å forplikte deg til minimum et 6-måneders behandlingsforløp hos meg (gjelder ikke akutte lidelser) med jevnlige konsultasjoner, så er sjansene også små for at vi komme særlig på vei med homeopatien.

Akuttkonsultasjon

Når det er snakk om mer akutte helseplager, som du ikke har jevnlig og som ikke er del av et kronisk/langvarig mønster hos deg, så er det aktuelt med en akuttkonsultasjon.

Hvis du ikke har vært hos Homeopat Marianne før må du ta en titt på betingelsene og forberedelser til første konsultasjon (se over) for å sikre deg at du gir meg all informasjon jeg trenger når vi snakker sammen.

Er du ikke i form til å møte opp på klinikken, eller bor langt unna, kan du bestille deg en online-konsultasjon (da bruker vi Zoom, som det er gratis å opprette en bruker hos).

Under konsultasjonen spør jeg om de ulike symptomene du har, og hvordan de oppleves. Så vil jeg gi råd om hvilken homeopatimedisin du bør forsøke først: det kan bli fler, hvis den første vi forsøker ikke gjøre susen, eller hvis symptomene endrer seg underveis.

Da er jo det beste om du har noen av de vanligste homeopatimedisinene hjemme! Det vil gjøre det mye lettere både for deg og for meg.

Jeg følger deg opp etter avtale, til vi har funnet frem til en homeopatimedisin som lindrer; deretter bestiller du deg kort(e) konsultasjon(er) ved behov.

Hjemmebesøk

Homeopat Marianne tilbyr i noen tilfeller hjemmebesøk etter avtale, så fremt du bor i Brumunddal. Tillegg på 19% av ordinær pris tilkommer.