#Try Homeopathy

Nå er tiden her igjen! I dag er det fødselsdagen til Samuel Hahnemann, grunnleggeren av homeopatien. Han ble født 10. april 1755, og denne datoen feires verden over som starten på Homeopathy Awareness Week (HAW): 10-16. april hvert år. Du finner en del videoklipp fra årets kampanje her. Du finner også mye informasjon om homeopati og HAW på disse sidene

 

#HomeopathyAwarenessWeek

Årets kampanje for HAW fokuserer på bevisstgjøring omkring fordelene ved homeopatibehandling. Målet er å oppmuntre folk til å selv forsøke homeopati. Kjendiser og høyprofilerte frontfigurer deler sine erfaringer med homeopati, og brukere av homeopati oppfordres til å dele av egne erfaringer for å spre ordet.

Så, jeg tenkte jeg skulle dele litt av mine!

Hvordan homeopati har hjulpet meg og mine kjære

Meg

Fra å alltid måtte søke utenfor meg selv etter løsninger for egne helseproblemer, gjør jeg nå motsatt. Hva opplever jeg? Hvordan opplever jeg det? Hva forsøker kroppen å fortelle meg gjennom symptomene den uttrykker? Trenger jeg å gjøre justeringer i kosthold? Har jeg vært for lite i aktivitet i det siste?

Og, ikke minst: hadde jeg hatt godt av en homeopatimedisin nå, for å komme tilbake i balanse? 

Det er lenge siden mitt siste legebesøk nå. Fra å være fast inventar på venteværelse på privat legesenter, etter at fastlegen kom til kort; så har jeg snudd opp ned på situasjonen: jeg har tatt kontroll over egen helse. Jeg har lært meg selv å kjenne, gradvis, over de siste 7-8 årene.

Når jeg trenger det, så bruker jeg av homeopatimedisinene i skattekista mi hjemme. Og, sliter jeg med å tolke signalene kroppen min gir meg på egenhånd, så bestiller jeg meg time hos en kollega (homeopat): som lettere kan observere og gjenkjenne de reaksjonsmønstrene som jeg og kroppen min uttrykker.

Det er så godt: å vite at naturmedisinen, deriblant homeopatien og kostholdet, innehar alt jeg trenger for å opprettholde god helse. (Med mindre jeg er uheldig og havner i ulykke/må operere: da bruker jeg homeopatimedisinene i tillegg til det jeg måtte trenge av skolemedisinsk behandling.)

 

Mine kjære

  1. Etter 15 år med symptomer i pollensesongen fikk vi lindret plagene såpass at det ikke var problem å ligge i gresset en solskinnsdag i juni: som ville vært en umulighet tidligere. Etter å ha forsøkt litt ulike homeopatimedisiner som alle virket passende, kom vi endelig frem til den ene som ga en etterlengtet balansering av immunssystemets overreaksjon. Homeopatimiddelet måtte repeteres gjennom sesongen, før vi deretter fortsatte den konstitusjonelle behandlingen – for å forebygge og balansere på lengre sikt.
  2. De 27 årene med minst 8 daglige akutte dobesøk, var slitsomme. Eksplosiv og vandig avføring, som kom plutselig – uten forvarsel. Da blir man hemmet i hverdagen! Hvor er nærmeste toalett, i tilfelle det skulle komme noe nå? Å stoppe i veikanten fordi du ikke har mulighet til å vente til neste rasteplass. Å ha med ekstra skift til de gangene du ikke rekker det. Ikke særlig moro. Nå, etter ett års behandlingsforløp: «Jeg kan nå si at jeg hadde fordøyelsesproblemer i 27 år, selv om jeg ikke helt tør å tro det selv enda.» Utredninger hos lege ga ingen svar på hva som var årsaken, ei heller hvordan det kunne behandles. Med homeopatien trenger vi ingen diagnose – men å se helheten i symptombildet kroppen uttrykker.

Homeopathy works for me!

Hvordan jeg forklarer til en venn hva homeopati er for noe

Det er så vanskelig å si med få ord, det!

Homeopati er en naturmedisin som styrker den evnen vi alle har i oss, til å fikse oss selv. Substanser fra naturen rundt oss fremstilles i en prosess som kalles potensering. Symptomer og karakteristikker som ellers friske mennesker får når de tar middelet (homeopatisk prøving), vil kunne adresseres av dette middelet hos personer som opplever et liknende symptombilde. Likt kurerer likt.

I homeopatien kaller vi det for «livskraften», den livgivende delen av oss som også bidrar til å holde oss i balanse – så lenge den ikke blir satt ut av spill. Homeopatimedisinene jobber sammen med livskraften, når rett middel foreskrives, slik at ubalanser og symptomer kan jobbes gjennom (ikke undertrykkes). Vi vil spille på lag med kroppens språk og uttrykksform – og gi den det homeopatimiddelet som den roper etter!

Homeopathy works for me!

Hva gir det meg å være homeopat?

Jeg har jobbet som servitør, regnskapsfører, økonomi- og regnskapskonsulent; jeg har studert illustrasjon, medisin (et par år), regnskap, helseledelse og helseøkonomi; ingenting kan måle seg med engasjementet og lidenskapen jeg opplever når jeg får jobbe med homeopati.

Homeopatistudiene mine hjalp meg langt på vei med å finne frem til et helsesyn som jeg opplever som i takt med naturen – det som er naturlig. Det har langt på vei gitt meg verktøy jeg kan bruke i møte med mine klienter, når jeg skal forsøke å forstå de symptomene som kroppen uttrykker og ber om hjelp med å takle. Og jeg lærer hver dag. Jeg kommer aldri til å bli fullt utlært: det vil alltid være flere homeopatimedisiner å bli kjent med, og mer å lære om de midlene jeg kjenner alt.

Også lærer jeg av mine klienter. Hver person som kommer til meg for å alliere seg med homeopatien, lærer meg noe om hvordan tilnærmingen min til ulike personer og symptombilder kan være. Hvilket middel, hvor hyppig, hvilken potens (styrke) – det er sjeldent jeg foreskriver det samme til flere personer.

Jeg får jobbe i takt med naturens livgivende og helsebringende krefter – og det styrker, beriker og gir mening til min jobbhverdag (og livet ellers).

Homeopathy works for me!