Ringsaker Homeopati

Nux vomica (Nux-v)

Turen har kommet til homeopatimiddelet Nux vomica (Nux-v). Denne homeopatimedisinen fremstilles av frøene til planten Strychnos nux vomica, i Loganaceae familien.

Jeg har tidligere nevnt litt om Nux-v i forbindelse med flyskrekk/engstelse ved reise, reisesyke, høysnue/pollenplager og homeopati-arsenalet man bør ha i beredskap ved juletider. Dette er altså ett av de homeopatimidlene som det er vel verdt å ha i hus, før plagene dukker opp!

 

Nux vomica

Når Nux-v er indikert i ditt/en av dine kjæres symptombilde er det fint å slippe å vente opp mot en uke eller to på at apoteket får bestilt inn medisinen til deg! Ta med deg denne informasjonen til apoteket - og ha Nux vomica på lur før plagene dukker opp:

  • Nux vomica (Strychnos) 30C, 282271
  • Nux vomica (Strychnos) 200C, 200677

30C potensen (styrken) kan du bruke på egenhånd hjemme, gjerne også lavere potenser. 200C kan det godt hende homeopaten din vil foreskrive - og du kan i visse tilfeller vurdere denne om du har mer erfaring med homeopati selv. Det er mye lettere for apoteket å skaffe riktig homeopatimedisin til deg når du har med varenummeret, så skriv det på en lapp og ta med: tro meg, de blir veldig takknemlige for det 🙂

Her kan du få bli med på en gratis intro-serie om homeopati.

Å foreskrive Nux vomica

Det beste er å få hjelp av homeopaten din, hvis du ikke er vant med å foreskrive homeopatimedisiner for deg og dine kjære. Bestill deg en akutt-konsultasjon de første par gangene, og etterhvert kun i de tilfellene der du merker behov for veiledning.

For kroniske tilstander og mer sammensatte lidelser bør du alltid søke hjelp hos profesjonelle - homeopater eller annet helsepersonell! Det samme gjelder bekymringsverdige akutte lidelser: oppsøk alltid kvalifisert helsepersonell/legevakt.

Her er noen av de helseplagene Nux-v kan være indikert ved:

ryggsmerter, magesmerter, forstoppelse, diaré, oppkast, flatulens, fordøyelsesplager, hemorroider, feber; forkjølelse, sår hals, hoste, influensa, tannverk, blærekatarr, øreverk, hodepine, søvnløshet, utmattelse, høysnue/pollenplager, menstruasjonsplager, reisesyke

Altså -

Når symptomer og helseplager er av kronisk art og del av et mer komplekst mønster, er det best å få mer dyptgripende (konstitusjonell) behandling hos homeopaten din. Hvis du ikke har mulighet til å kontakte homeopaten din der og da, så kan du fint forsøke å lindre plagene med homeopatimidler i husapoteket/reiseskrinet ditt - for så å få hjelp til behandlingsforløp for de kroniske plagene senere.

Hvis du kjenner igjen de typiske Nux-v karakteristikkene i deg selv eller en av dine kjære, og alle symptomene er dekket av dette middelet; så kan det være verdt å forsøke det!

 

Husk:

Hvis du eller dine kjære opplever symptomer og plager som bekymrer deg, så må du søke profesjonell hjelp/dra til legevakta! 

Men, om du mistenker at Nux-v kan passe til symptombildet, så er det ingenting i veien for å ta med homeopatimedisinen og forsøke den i bilen på veien/på venterommet: kanskje blir turen mer kortvarig enn fryktet 😀

Og, for plager du er vant til å håndtere i hjemmet, så kan Nux-v (og andre homeopatimedisiner i husapoteket ditt) være med på å lindre tilstanden til den har passert – og kanskje forkorte varigheten av plagene.

Tipsene jeg har nevnt i denne artikkelen er ikke ment som erstatning for kvalifisert medisinsk rådgivning. Dette er kun ment som informerende innhold, og du bør alltid rådføre deg hos kvalifisert helsepersonell før du foretar eventuelle endringer i pågående behandling.

Vite mer?

Dette var kort fortalt: hvis du vil vite mer om homeopati, og lære deg å bruke homeopati selv for akutte småplager i hverdagen, så er du velkommen til å sjekke ut kurset Hobby-Homeopat 😀