Kanelknuter av surdeig

Namnam!

Håper du hadde en strålende helg – det hadde jeg 😀

Min har vært preget av noe fysisk aktivitet, nyte god hjemmelaget mat, slappe av og restituere, og – selvfølgelig en tur ut i naturen!

Vi plukket med oss en god del rusk og rask. Søppel, ja. Det lå strødd rundt noen ganske tøffe «gapahuk-formasjoner» på Bjørgeberget: bare så synd at de kreative sjelene ikke tok med seg all plasten sin!

Etter søppelryddingen i regnet var det stas å komme hjem til surdeigs-kanelknutene! Den første søte surdeigsbaksten jeg har prøvd meg på.

Det krever litt tålmodighet og planlegging, men var heldigvis fint mulig å gjennomføre! Mine ble ikke like pene som Lise Finckenhagen sine, men de smakte utrolig godt! 😉

Og, de gode egenskapene ved surdeig gjelder også i søt bakst: surdeigskulturen bearbeider deigen slik at næringsstoffene blir mer tilgjengelige for kroppen, og det dannes nye næringsstoffer mens surdeigsstarteren får kose seg med deigen når den står natten over.

Jeg har lest flere steder at selv glutenintolerante personer fint kan nyte god surdeigsbakst – når det er bakt på skikkelig vis!

Samboeren min uttrykte stor fryd over disse lekkerbiskene – dette var de beste kanelsnurrene han hadde smakt 😀

Oppskriften jeg brukte denne gangen finner du her. Lykke til!