Gelsemium sempervirens (Gels.)

Neida, jeg har ikke lagt vekk fargeleggingsboka mi 😉 (Men, jeg kan jo ikke fargelegge hele tiden, så da får du nye medisin-bilder innimellom!)

Homeopatimedisinen Gelsemium sempervirens (Gels.) har jeg også nevnt i artikkelen om julemidlene du burde ha i beredskap før julestria bringer med seg «juleplagene».

Her kan du få bli med på en gratis intro-serie om homeopati.

 

Gelsemium sempervirens

I tider hvor forkjølelser og influensatilstander kan herje vilt og spre seg raskt blant oss, så er Gelsemium – sammen med Arsenicum og Aconitum – gode å ha på lur. Hvis de er indikerte (passer til symptombildet), så er det fint å slippe å vente opp mot en uke eller to på at apoteket skal få bestilt inn medisinen til deg!

Du kan for eksempel kjøpe Gelsemium i potens (styrke) 30C, og eventuelt 200C – i tilfelle homeopaten din anbefaler deg å ta en høyere potens for plagene dine. Ta med deg denne informasjonen til apoteket ditt når du skal bestille:

  • Gelsemium sempervirens 30C, 367826
  • Gelsemium sempervirens 200C, 346518

Det er mye lettere for apoteket å skaffe riktig homeopatimedisin for deg når du har med varenummeret! Tro meg, de blir veldig takknemlige for det 🙂

 

Å foreskrive Gelsemium

Gelsemium er i samme plantefamilie som Ignatia og Nux vomica, to andre nyttige midler som jeg kommer til å skrive om etterhvert. Gels er en nydelig klatreplante med gule blomster. Det er roten til planten som er benyttet i homeopatipreparatet.

Gels er nyttig ved blant annet:

diaré, feber, influensa, hodepine, fødselssmerter, meslinger, m.m.

Husk:

Hvis du eller dine kjære opplever symptomer og plager som bekymrer deg, så må du søke profesjonell hjelp/dra til legevakta! 

Men, om du mistenker at Gels kan passe til symptombildet, så er det ingenting i veien for å ta med homeopatimedisinen og forsøke den i bilen på veien/på venterommet: kanskje blir turen mer kortvarig enn fryktet 😉

Og, for plager du er vant til å håndtere i hjemmet, så kan Gels (og andre homeopatimedisiner i husapoteket ditt) være med på å lindre tilstanden til den har passert – og kanskje forkorte varigheten av plagene.

Vite mer?

Dette var kort fortalt: hvis du vil vite mer om homeopati, og lære deg å bruke homeopati selv for akutte småplager i hverdagen, så er du velkommen til å sjekke ut kurset Hobby-Homeopat 😀